Vizes vb: Beúszott a döntőbe David Popovici; magyarországi riválisa is lesz 100 méter gyorson

A 100 méter gyorsúszás döntőjében kísérelhet meg címvédést David Popovici a fukuokai vizes világbajnokságon, miután szerdán kvalifikált a csütörtöki elődöntőbe.

A román tehetség, mint ismeretes, egy nappal korábban drámai hajrában bukta el 200 méteren a döntőt, és bár az utolsó medencehosszra elsőként fordult, végül csak a negyedik helyen zárt. A címvédés így elmaradt, csalódottságának pedig hangot is adott a központi sajtóban.

Fotó: Román Úszószövetség

A 18 éves sprinter most 100 méteren szépíthet, ahol nem pusztán címvédőként, hanem a szám világcsúcstartójaként csobbant a medencében a szerdai elődöntőben. „Próbáltam kialudni magam, amennyire tudtam. Megfelelően étkeztem és próbáltam pihenni. A program elég zsúfolt, de ugyanilyen zsúfolt a riválisaimnak is. Az edzőmmel nem beszéltem sokat a 200 döntőjéről, mindketten tudjuk, hogy mi történt. Az első három medencehossz nagyon jól ment, az utolsó viszont nem. Pedig épp az a specialitásom, de most egyszerűen nem voltam eléggé edzett” – idézte fel az egy nappal korábbi eseményeket Popovici a Gsp.ro-nak.

Tette ezt azt követően, hogy 100 méteren, az elődöntős futamában a második helyen ért célba szerdán, összességében pedig az ötödik idővel kvalifikált a csütörtöki fináléba. Bevallása szerint elégedett az idejével, mert most csak az volt a fontos, hogy a döntőbe jusson; a finálé az, amire összepontosít. „Szeretném, hogy jól sikerüljön, hogy a lehető legjobban megtervezzem az úszásom” – magyarázta. Ismeretes, hogy a világrendorja 46.86 másodperc, szerdán pedig 47.66-os időt úszott.

Az elődöntőben épp a magyarországi Németh Nándor győzte le, aki 47.62-es idővel csapott célba – így a negyedik idővel kvalifikált a döntőbe. „Elkezdtem és mentem végig, most végre kijött az, amit mindig is szeretnék. Már a kétszázon is motoszkált valami, de ott mondtam is, hogy valamiért nem tudom úgy kiúszni magam, ahogy kellene az edzések alapján – jó érzés, hogy most százon megmutattam, mi van bennem. Az tuti, hogy 47.1-2-vel fognak nyerni, szerintem az ausztrál Chalmerst nem lehet megfogni – aztán a többit meglátjuk” – idézte az egyéni csúcsot jegyző Némethetet a Magyar Úszószövetség hivatalos honlapja.

Kyle Charlmers különben 47.52-es idővel jutott a fináléba, nála jobbat csak a 200 méteren aranyérmes brit Matthew Richards úszott (47.47) szerdán. A 100 méteres gyorsúszás döntőjét csütörtökön 14.21 órakor rendezik a Japánban zajló világbajnokságon.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?