FRISSÍTVE: Úszó Eb – Visszaléptették David Popovici-ot a 400 méteres gyorsúszás döntőjéből

FRISSÍTVE: Az előfutam negyedik legjobb időeredményével (3 perc és 47,99 másodperc) jutott be David Popovici a 400 méteres gyorsúszás döntőjébe a római úszó Európa-bajnokság szerdai versenynapján. FRISSÍTÉS: A Román Úszószövetség bejelentette, hogy Adrian Rădulescu edző a technikai stábbal együtt úgy döntött, visszalépteti David Popovici-ot a döntőből.

A 100 méteres és a 200 méteres gyorsúszás Európa-bajnoka román idő szerint 19 óra 53 perckor állt volna rajthoz a 400 méteres gyorsúszás fináléjában. A román úszófenomén fő riválisai ebben a versenyszámban a német Henning Mühlleitner és Lukas Märtens lett volna, akik az előfutamon a legjobb időeredményekkel csaptak célba.

David Popovici | Fotó: Agerpres

Popovici a 100 méteres és a 200 méteres gyorsúszás világbajnoka is. A román sportoló két aranyérmet szerzett a római kontinensviadalon.

Visszaléptették a döntőből

A Román Úszószövetség bejelentette, hogy Adrian Rădulescu edző a technikai stábbal együtt úgy döntött, visszalépteti David Popovici-ot a 400 méteres gyorsúszás döntőjéből.

„Adrian Rădulescu edző a technikai stábbal együtt úgy döntött, hogy visszalépteti David Popovicit a római szenior úszó Európa-bajnokság 400 méteres gyorsúszás döntőjéből. A következő időszak sűrű programja, a döntőben való nagyfokú erőnléti igénybevétel, és az a vágy, hogy a lehető legjobban felkészüljön a limai (Peru) junior világbajnokságon való részvételre – ami egy nagyon erős verseny – áll a döntés hátterében. David Popovici köszöni a feltétel nélküli támogatásukat a római verseny során, és várja a bátorító üzeneteket a következő versenyeken” – közölte szerdán az úszószövetség.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?