Egy-egy aranyérmet nyertek a románok és a magyarok csütörtökön az ifjúsági Eb-n

Aranyérmet nyert csütörtökön Vlad Ştefan Stancu 1500 méteres gyorsúszásban az Otopeni-ben zajló ifjúsági Európa-bajnokságon, az ötödik érmet biztosítva ezzel Romániának. A 4×200-as lány gyorsváltóé a harmadik magyar arany a kontinentális viadalon.

Bár a döntőbe csak az ötödik legjobb idővel jutott be, Stancu 15:05.47 perces idővel elsőként csapott célba. A második helyet a lengyel Krzysztof Chmielewski (15:13.46), míg a bronzérmet a török Emir Batur Albayrak (15:15.24) szerezte meg.

A román csapatnak ez a második érme csütörtökön, miután Bianca Costea ezüstérmet nyert a női 50 méteres gyorsúszásban. Az ifjúsági Európa-bajnokságon eddig 5 érmet szerzett Románia: 3 aranyat és 2 ezüstöt.Az első román aranyérmet a férfi gyorsváltó szerezte | Fotó: Agerpres

Az első aranyérmet David Popovici, Vlad Stancu, Ştefan Cozma és Patrick Sebastian Dinu szerezte meg a 4x100 méteres férfi gyorsváltóval, a másodikat David Popovici 200 méteres gyorsúszásban, a harmadikat Vlad Ştefan Stancu 1500 méteres gyorsúszásban. Ezüstérmet nyert a David Popovici, Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea és Rebecca Aimee Diaconescu alkotta vegyes váltó 4x100 méteren, valamint Bianca Costea 50 méteres női gyorsúszásban.

A 4×200-as lány gyorsváltóé a harmadik magyar arany

Esélyeshez méltó versenyzéssel, csaknem tíz másodperces fölénnyel megvédte Európa-bajnoki címét a lány 4x200 m-es gyorsváltó is az ifjúsági Európa-bajnokságon, így megvan a harmadik magyar arany a viadalon, amely továbbra is az éremtáblázat élmezőnyében tartja a magyarokat – írta az Utánpótlássport.hu.

A Pádár Nikolett, Gyurinovics Lili, Molnár Dóra, Ábrahám Minna összeállítású 4x200-as váltó óriási fölénnyel győzött.  A Bukarestben már harmadik aranyérmét nyerő Pádár így értékelt a döntő után: „Igazából úgy álltunk oda, hogy szerettünk volna csúcsot úszni, amitől végül is egy nagyon picivel elmaradtunk. Ettől függetlenül úgy gondolom, mindannyian odatettünk mindent, azaz nagyon büszke vagyok a lányokra. Ez nagyon jó úszás volt, rettenetesen elfáradtam, de nagyon boldog vagyok.”

Három nap után így három arany-, egy ezüst- és két bronzéremmel a harmadik helyen áll a magyar csapat az éremtáblázaton, a házigazda románok csupán eggyel több második helyüknek köszönhetően előznek.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Az ifjúsági úszó Európa-bajnokság július 5. és 10. között zajlik az otopeni-i olimpiai úszóközpontban. A versenyen 42 ország 494 sportolója vesz részt. Romániát 14 férfi és 12 női úszó képviseli.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?