Tokió 2020: két századdal maradt le az éremről a 16 éves David Popovici

Fotó: AgerpresNegyedik helyen csapott célba a férfi gyorsúszás 200 méteres döntőjében a román David Popovici, aki 2 századmásodperccel maradt le a bronzérmet elhódító brazil Fernando Scheffertől.

A 16 éves bukaresti fiú ezzel a teljesítménnyel végleg berobbant a gyorsúszás élmezőnyébe, azt követően, hogy a tokiói olimpia előtt sorozatban döntötte meg az ifjúsági rekordokat.

Az aranyérmet a brit Tom Dean nyakába akasztották, őt a dobogón honfitársa, Duncan Scott és a brazil Fernando Scheffer követi. (1min44sec66/100).

David Popovivi kedden indul még a 100 méteres gyorsúszás előfutamaiban is, ahol megpróbálja beverekedni magát a középdöntőbe/döntőbe.

A román olimpiai delegáció utoljára a 2004-es athéni játékokon nyert érmet úszásban, akkor Alina Potec 200 méteres női gyorsúszásban aranyat, Răzvan Ionuţ Florea pedig 200 méteres hátúszásban bronzot nyert.

„Lehet, hogy meglett volna a bronzérem, ha nem rágtam volna le körmömet. De ez most már nem számít. Azért jöttem ide, hogy mindent kiadjak magamból, és ez sikerült. A célom az volt, hogy tapasztalatot gyűjtsek. Úgy vélem, hogy nem elvesztettem egy érmet, hanem megnyertem a 4. helyet” – fogalmazott a vegyeszónában a 16 éves úszó.

Kapcsolódók

Kimaradt?