FRISSÍTVE – Két magyar és egy román aranyérem született az ifjúsági Eb-n

FRISSÍTVE: Aranyérmet nyert szerdán David Popovici 200 méteres gyorsúszásban az Otopeni-ben zajló ifjúsági úszó Európa-bajnokságon. FRISSÍTÉS: Európa-bajnok lett a magyar 4×100 m-es vegyesváltó.

A román úszófenomén elsőként csapott célba | Fotó: AgerpresA felnőttek versenyében nemrég két világbajnoki címet szerző román sportoló a második idővel jutott be a fináléba, ahol 1:45.45 perces idővel elsőként csapott célba, megvédve junior bajnoki címét. Ő tartja egyébként a 200 méteres gyorsúszás junior rekordját (1:43.21), amelyet június 20-án állított fel a budapesti felnőtt világbajnokságon. A második helyen az olasz Lorenzo Galossi végzett (1:47.71), a harmadik a Nagy-Britanniát képviselő Jacob Whittle (1:47.85) lett.

Ez Popovici második aranyérme az otopeni-i Eb-n, miután kedden a 4x100 méteres férfi gyorsváltóval is az élen végzett (3:18.93). A váltó tagja volt még Vlad Stancu, Ştefan Cozma és Patrick Sebastian Dinu.

Az ifjúsági úszó Európa-bajnokság július 5. és 10. között zajlik az otopeni-i olimpiai úszóközpontban. A versenyen 42 ország 494 sportolója vesz részt. Romániát 14 férfi és 12 női úszó képviseli.

A tavaly Rómában megtartott junior Eb-n Popovici 50, 100 és 200 méteres gyorsúszásban aranyérmet nyert, a 4x100-as férfi gyorsváltóval pedig ezüstérmes lett. Románia akkor az ötödik lett az éremtáblázaton.

Ifjúsági Európa-bajnok lett a magyar 4×100 m-es vegyesváltó és Pádár Nikolett

A Magda Boldizsár, Bóna Benedek, Pádár Nikolett, Molnár Dóra összeállítású négyes 3:28.83-as idővel végzett az élen a Bukarest melletti kontinensviadal második napján – írta az Utánpótlássport.hu.

Pádár Nikolett egyébként címét megvédve aranyérmet nyert 200 méter gyorson is. A nap zárószámában, a 4x100 méteres vegyes gyorsváltó harmadik tagjaként ugrott medencébe. A viadalon kétezer ember szurkolt a hazai stafétának, melynek első embere, David Popovici volt. A magyar váltó ugyanakkor ezen is felül tudott emelkedni, és végül több mint fél másodperces előnnyel diadalmaskodott.

A szerdai versenynapon további két magyar érem született, 50 méter háton a nőknél Komoróczy Lora második, ugyanebben a számban a férfianál Székely Áron harmadik lett.

Kapcsolódók

Kimaradt?