Bíró Attila nyolc év után távozik Magyarország női vízilabda-válogatottjától

„Életem legszebb nyolc évét töltöttem a női válogatott mellett” – idézte csütörtökön a Magyar Vízilabda-szövetség hivatalos honlapja Bíró Attilát, akit a sportági szövetség elnöksége egyhangú szavazással felmentett a tisztségéből.

A női együttest 2016 óta irányító 57 éves szakembernek azért kellett távoznia, mert a válogatott csak a hatodik helyen végzett az idei fukuokai világbajnokságon.

Bíró Attila nyolc év után távozik | Fotó: Magyar Vízilabda-szövetség

„Nagyszerű időszak volt, rengeteg sikerrel, hiszen huszonegy világversenyen vehettünk részt, ebből tizenötször játszhattunk legalább elődöntőt, és tízszer végeztünk dobogón. Rögtön elsőre Európa-bajnokok lettünk, aztán sikerült megszereznünk a magyar női vízilabda első olimpiai érmét, és a tavalyi világbajnoki ezüstérem nyolcezer szurkoló előtt szintén örök élmény, nem csak nekem és a csapatnak, de sok százezer magyar sportrajongónak” – idézte fel az elmúlt esztendők sikereit Bíró.

A magyar sportági szövetség elnöke, Madaras Norbert kiemelte, hogy a női vízilabdázás sokat köszönhet Bíró Attilának, de az elmúlt két esztendő tapasztalatai alapján úgy érezték, hogy „új lendület kell a csapatnak, amit csak egy komolyan változás adhat meg.”

A szövetség közleménye kiemelte, hogy a válogatottnak még meg kell szereznie az olimpiai kvótát. Arra a januári, netanyai Európa-bajnokságon, vagy a februári, dohai világbajnokságon lesz esélye. Bíró utódját az elkövetkező időszakban választják majd ki.

A leköszönő szakvezető a 2016-os Eb-cím és az olimpiai 4. helyet követően többek között 2021-ben olimpiai bronzérmes lett, majd pedig 2022-ben világbajnoki ezüstérmet ünnepelt a női válogatottal.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?