Vízilabda-Eb: csoportgyőztesként készülhet rájátszásra Románia férfi válogatottja

Románia férfi vízilabda-válogatottja 8-7-re legyőzte kedden Szlovákia legjobbjait, és így csoportgyőztesként zárt a Horvátországban zajló Európa-bajnokság 2. divíziójában. A folytatásban január 11-én, 18 órától mártózik meg a medencében Grúzia ellen, hogy a rájátszásról a negyeddöntőbe jusson.

Fotó: a Román Vízilabda-szövetség Facebook-oldala

Bogdan Rath szövetségi kapitány együtteséből Tudor Fulea 4, Vlad Georgescu 2, Andrei Prioteasa és Andrei Țepeluș pedig 1-1 gólt lőttek kedden a szlovákok kapujába, míg a válogatott váradi hálóőre, Marius Țic az ellenfél 20 próbálkozásából 13-at hárított.

Ismeretes, hogy a „trikolórok” korábban 12-8-ra verték a hollandokat, majd pedig a szlovének ellen is győztek 13-5-re, így hibátlan mérleggel, 9 pontot szerezve jutottak a negyeddöntős szereplésért rendezendő playoff-ba. Ott január 11-én 18 órától az a Grúzia lesz az ellenfelük, amelyik a 1. divízióban épp a magyarokat is soraiban tudó B kvartettben zártak nulla ponttal a negyedik helyen. A román–grúz meccs győztese a spanyolokkal találkozik majd január 12-én a negyeddöntőben.

Magyarország legjobbjai csoportgyőztesként már bebiztosították helyüket a legjobb nyolc között. A január 10-én rendezendő francia–szerb playoff-meccs győztesével játszanak az elődöntőért. Szintén szerdán lesz a Montenegró–Németország összecsapás a rájátszásban, amelynek továbbjutója az olaszokkal csatázik pénteken. A csütörtöki Görögország–Hollandia mérkőzés győztesére a horvátok várnak.

Románia női válogatottja számára, mint ismeretes, kedden lezárult az Európa-bajnokság. A hollandiai kontinensviadalt a 14. helyen zárták.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?