Kisorsolták az Eb-csoportokat, mutatjuk kikkel játszik majd Magyarország és Románia

Kiegyensúlyozott csoportba kerültek Magyarország és Románia labdarúgó-válogatottjai a 2024-es, németországi Európa-bajnokságra. A hamburgi sorsolás eredménye ugyanakkor optimizmusra ad okot a továbbjutást illetően.

Fotó: Euro2024

Szerencsésnek mondhatja magát Románia a jövő évi labdarúgó-Európa-bajnokság csoportkörének szombat esti, hamburgi sorsolása után, hiszen a papírforma szerinti legerősebb ellenfeleket elkerülte. Nem panaszkodhat ugyanakkor Magyarország sem, mert bár épp a házigazda Németországgal került össze az A négyesben, a harmadik és a negyedik kalapból mellé rendelt Skócia és Svájc együttesei verhetőek.

Románia ennél is kedvezőbb pozícióból várhatja a seregszemlét, hiszen az első kalapból kihúzott Belgium mellé került az E csoportba. Elkerülte többek között a hollandokat és a horvátokat, Szlovákiát kapta a harmadik kalapból. Negyedik ellenfelére márciusig még várnia kell, akkor rendezik a pótselejtezőket, ahonnan a B ág győztesét sorolják majd mellé. Ezen az ágon, mint ismeretes, Izrael–Izland és és Bosznia–Ukrajna párosítás szerint kezdenek, így várhatóan Izrael–Ukrajna finálé dönt majd az Eb-részvételről. Ezen az ágon Ukrajna a főesélyes, amelyik mint ismeretes, közel járt ahhoz, hogy a csoportselejtezőkben kiejtse az olaszokat. Emiatt is figyelmeztetett Mircea Lucescu a ProTV-n arra, hogy ez egy kiegyensúlyozott négyes, ugyanakkor érdekesnek találja a magyarok négyesét is, ahonnan a házigazdák mellett Marco Rossi piros-fehér-zöld együttesétől vár továbbjutást.

A negyedik kalapból kisorsolt Olaszország különben a B kvartettbe került, amelyik Spanyolországgal, Horvátországgal és Albániával együtt nagyon kiegyensúlyozottnak tűnik.

A 2024-es németországi labdarúgó-Európa-bajnokság csoportbeosztása

  • A csoport: Németország (házigazda), Skócia, MAGYARORSZÁG, Svájc
  • B csoport: Spanyolország, Horvátország, Olaszország, Albánia
  • C csoport: Szlovénia, Dánia, Szerbia, Anglia
  • D csoport: a playoff A ágának győztese, Ausztria, Hollandia, Franciaország
  • E csoport: Belgium, Szlovákia, ROMÁNIA, a playoff B ágának győztese
  • F csoport: Törökország, a playoff C ánának győztese, Portugália, Csehország

A playoff párosításai:

  • A ág: Lengyelország–Észtország, Wales–Finnország
  • B ág: Izrael–Izland, Bosznia és Hercegovina–Ukrajna
  • C ág: Grúzia–Luxemburg, Görögország–Kazahsztán
16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?