Nemzetek Ligája: magyar és román bánat a második forduló után

Nem tudta megismételni a hétvégén nyújtott bravúros teljesítményét a magyar labdarúgó válogatott és egygólos vereséget szenvedett Olaszország legjobbjai ellen kedd este. Románia két fordulót követően is nulla ponttal áll.

Folytatódtak a labdarúgó Nemzetek Ligája csoportküzdelmei. Az A-divízió 3. csoportjában lejátszott cesenai mérkőzésen Marco Rossi fiainak teljesítménye messze elmaradt a szombati, Anglia elleni bravúrgyőzelem során mutatottól. Ennek eredményeképpen az elő félidőben több nagyhelyzetet is kidolgoztak a házigazdák és két alkalommal is bevették Dibusz Dénes kapuját. Előbb Barella lőtt bombagólt, majd Pellegrini érkezett jól egy jobb oldali beadásra.

Az 58. percben beállt Fiola Attila három perccel a pályára lépése után „gólpasszt” jegyzett, beadása Gianluca Manciniről pattant a hálóba. Az egyenlítés ugyan nem sikerült, ám a második félidőben nyújtott játékot látva, a magyarok méltán reménykedhetnek a szebb folytatásban a Nemzetek Ligája további küzdelmeiben.

Magyarország válogatottja egy-egy győzelemmel és vereséggel a négypontos olaszok mögött második helyen áll a csoportjában, a szombati harmadik fordulóban pedig a két döntetlennel nyitó németeket fogadja a Puskás Arénában várhatóan telt ház előtt.

Nemzetek Ligája, A-divízió, 3. csoport, 2. forduló
Olaszország–Magyarország 2–1 (2–0)
Cesena, Dino Manuzzi Stadion, 22 000 néző
Olaszország: Donnarumma – Calabria, G. Mancini, Bastoni, Spinazzola (Dimarco, 75.) – Lo. Pellegrini (Locatelli, 66.), Cristante, Barella (Tonali, 84.) – Politano (Belotti, 75.), Gnonto, Raspadori (Zerbin, 84.)
Magyarország: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai A. – Nego (Fiola, 58.), Nagy Á. (Styles, 58.), Schäfer (Vancsa, 87.), Nagy Zs. (Bolla, 81.) – Sallai R., Szoboszlai – Szalai Á. (Ádám, 87.)
Gólszerzők: Barella (30.), Lo. Pellegrini (45.), ill. G. Mancini (61. – öngól)
Németország–Anglia 1–1 (0–0)
München, Allianz Aréna, 66 289 néző
Németország: Neuer – Klostermann, Rüdiger, N. Schlotterbeck – Hofmann (Gnabry, 65.), Gündogan (L. Sané, 83.), Kimmich, Raum – Th. Müller (Goretzka, 75.), Musiala (Werner, 65.) – Havertz. 
Anglia: Pickford – Walker, Stones, Maguire, Trippier – K. Phillips (Bellingham, 14.), Rice, Mount (Grealish, 72.) – Saka (Bowen, 80.), Kane, Sterling
Gólszerző: Hofmann (51.), ill. Kane (88. – 11-esből)

Románia továbbra is pont nélkül

Újabb vereséget szenvedett a román válogatott a Nemzetek Ligája B-divíziója 3. csoportjában. A „trikolórok” ezúttal a bosnyákok vendégeként kaptak ki 1–0-ra. A találkozó egyetlen gólját a szünetben beálló Smail Prevljak szerezte a 68. percben. Edward Iordănescu szövetségi kapitány csapata két meccsen nemhogy pontot nem szerzett, de még gólt sem lőtt.a srága mezes románok nincsenek a helyzet magaslatán | Fotó: Agerpres/Xinhua

A csoport másik találkozóján Finnország 2–0-ra legyőzte Montenegrót. A 3. csoportot Bosznia-Hercegovina vezeti 4 ponttal a szintén négypontos Finnország előtt, Montenegró 3 ponttal a harmadik, Románia pont nélkül áll a táblázat utolsó helyén.

B-divízió, 3. csoport, 2.forduló
Finnország–Montenegró 2–0 (Pohjanpalo 31., 38.), Bosznia-Hercegovina–Románia 1–0 (Prevljak 68.)

Török kiütés Litvániában

A török válogatott kiütötte Litvániát a vilniusi műfüvön a C-divízió 1. csoportjának második fordulójában. A vendégek Dogukan Sinik két góljával már az első negyedóra végén 2–0-ra vezettek, aztán a második félidőben Szalai Attila isztambuli csapattársa, a Fenerbahcét erősítő Serdar Dursun is duplázott, majd az utolsó percekben Yunus Akgün és a Galatasaray támadója, Halil Dervisoglu is beköszönt.

A csoport másik mérkőzésén Luxemburg 1–0-ra nyert Feröer-szigeteken – itt a hazaiak a 68. perctől tíz, a 81.-től pedig már csak kilenc emberrel küzdöttek egy-egy kiállítás miatt. Törökország és Luxemburg hibátlan mérleggel áll a csoport első két helyén, Feröer és Litvánia pedig még nem szerzett pontot.

C-divízió, 1. csoport, 2. forduló
Litvánia–Törökország 0–6 (Sinik 2., 14., Dursun 56., 81. – az elsőt 11-esből, Akgün 89., Dervisoglu 90+1.), Feröer–Luxemburg 0–1 (G. Rodrigues 74. – 11-esből)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?