Nyert meccset engedtek ki a kezükből a románok, a magyarok Dibusz bravúrjainak (is) köszönhetően győztek

Idegenben lépett fel a kedd esti barátságos labdarúgó-mérkőzéseken a román és a magyar labdarúgó-válogatott: előbbi döntetlen játszott Izraelben, utóbbi egy góllal legyőzte Észak-Írországot.

A sárga mezes románoknak ezúttal sem jött össze a győzelem | Fotó: frf.roA múlt pénteken vereséggel debütáló Edward Iordănescu szövetségi kapitány alapos fejmosást tarthatott a román csapat játékosai körében a Görögország elleni meccs után, mert a vendégcsapat nagy lendülettel kezdett Netánjában, Cicâldău révén már a 10 percben megszerezték a vezetést a románok, Man pedig nemsokára megduplázta az előnyt.

A szünet előtt már mintha a meccs végét várta a román együttes, ami előre vetítette, hogy a labdatartó taktika nem vezet jóra majd a második félidőben. Meg is itták a levét ennek a látogatók, ugyanis az első játékrészben csetlő-botló játékosok képét keltő izraeliek Dabbur két góljával kiegyenlítettek a térfélcsere után, így az ifjabb Iordănescunak még várnia kell a győzelemre szövetségi kapitányként.

Belfastban a magyarok Sallai Roland góljával nyertek, s nemcsak kiköszörülték a múlt csütörtöki, Szerbia elleni meccsen esett csorbát, hanem a válogatott az ötödik találkozóján is veretlen maradt a szigetországban – írta az MTI.

Az első perctől a magyarok birtokolták többet a labdát. Marco Rossi tanítványai lassú, sok passzból felépülő támadásépítésben gondolkodtak, ezzel szemben a hazaiak labdaszerzés esetén megpróbáltak átrohanni a magyar középpályán, vagy egyből kiugratással próbálkoztak, viszont így keveset volt náluk a labda. A meddő magyar mezőnyfölény ellenére az első harminc perc egyetlen helyzetét a szigetországiak hagyták ki: miután Nagy Zsolt eladta a labdát, az északír csapatkapitány, Steven Davis jobb külsővel a jobb kapufát találta el. Az első kaput eltaláló magyar próbálkozásra 34 percet kellett várni, de Sallai lövését vetődve védte a hazai kapus. A szünet előtt még Dibusznak kellett bravúrral hárítania, hogy gól nélküli döntetlennel vonuljanak szünetre a csapatok.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A második félidőt az északírek kezdték jobban, Dibusznak ismét észnél kellett lennie Charles kiugrásánál, hogy megóvja kapuját a góltól. A magyarok aztán hamar visszavették a játék irányítását, majd Sallai labdaszerzéséből a vezetést is megszerezték: az 56. percben Nagy Zsolt keresztlabdájába McGinn rosszul ért bele, a hazaadásnak szánt passzt így Sallai elcsípte a kapujából kifutó Peacock-Farrell előtt, majd az üres kapuba gurított. A hajrában is sokáig csendesen csordogáló mérkőzésen a magyar válogatott könnyedén őrizte minimális előnyét, ám az utolsó öt percre nagyobb sebességi fokozatba tudott kapcsolni a hazai gárda. Dibusz két nagyszerű fejest és egy közeli lövést is bravúrral hárított, így végül nagy mértékben hozzájárult az 1–0-s győzelemhez.

Barátságos labdarúgó-mérkőzések:
Izrael–Románia 2–2, gólszerzők:
Dabbur (57. és 85.), illetve Cicâldău (10.), Man (23.)
Észak-Írország–Magyarország 0–1, gólszerző: Sallai (56.)

A magyar válogatott legközelebb júniusban lép pályára, amikor négy mérkőzést játszik a Nemzetek Ligája élvonalát jelentő A divízióban. Elsőként június 4-én az Eb-ezüstérmes angolokat fogadja a Puskás Arénában zárt kapuk mögött. Románia szintén június 4-én Montenegró ellenfele lesz idegenben, a Nemzetek Ligája B divíziójában.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?