Román Kupa: könnyű csoportba került a Sepsi OSK, a CFR-nek rangadói lesznek

A címvédő Sepsi OSK labdarúgócsapata volt a legszerencsésebb a Román Kupa csoportkörének szerdai sorsolásakor, miközben például a Kolozsvári CFR az egyik legerősebb csoportba került. Utóbbi játszik majd a Rapiddal és a városi rivális Kolozsvári Universitateával is. Lesz továbbá Rapid–Steaua örökrangadó is, ugyanakkor bár azonos hatosba sorsolták az FCSB-t és a Dinamót, ők nem találkoznak majd egymással.

Fotó: FRF

A csoportkörben érdekelt alakulatokat három kalapban emelték ki, és összesen négy, egyenként hat csapatos csoportot alakítottak ki. Mindegyik csoportba került két-két csapat az első, a második, illetve a harmadik kalapból, utóbbiak kiválasztása esetén viszont figyelembe vették a földrajzi közelséget is. Így fordult elő, hogy a selejtezők során papírformát bontó Bihar FC és a Zilah egy csoportba került. Egész pontosan a C hatosba, ahol mellettük az FCU Craiova, az FCSB, a Galaci Oțelul és a Dinamo lépnek pályára.

A Sepsi OSK csoportja tűnik a legkönnyebbnek, hiszen a címvédő háromszékiek a Petrolul Ploiești, a Chindia Târgoviște, a Hermannstadt, a Vajdahunyadi Corvinul és az Arad megyei Pécskai Progresult húzták az A csoportban. Ennek szöges ellentéte a B csoport, ahol a Rapid, a Kolozsvári CFR, a Kolozsvári Universitatea, a Botoșani, a Steaua és az Alexandria lépnek pályára.

Az erdélyi alakulatok közül az UTA a D hatosba került, ahol a Konstancai Farul, a Craiovai Universitatea, a Voluntari, a Gloria Buzău és a Tunari szerepelnek még.

Fontos tudni, hogy a Román Kupában nem körmérkőzéses rendszerben játszanak. Mindegyik csapatnak összesen három meccse lesz. Ezek során találkozik egy alakulattal amelyiket az első kalapból húztak ki, eggyel amelyiket a másodikból, és eggyel amelyiket a harmadik urnából sorsoltak ki. Az első fordulót szeptember 27-én, a másodikat november elsején, a harmadikat december hatodikán rendezik.

Fotó: FRF

A csoportokból az első két helyezettek jutnak tovább az április 3-ai negyeddöntőbe, ahol az A csoport győztese a B csoport második helyezettjével, a C csoport első helyezettje pedig a D hatos másodikjával találkozik majd, és párharcaik továbbjutó egymás ellen lépnek pályára az április 24-i elődöntőben. A másik ágon a D csoport győztese a C csoport második helyezettjével, a B csoport első helyezettje pedig az A csoport másodikjával játszik majd a legjobb négy között, hogy aztán a továbbjutók összecsapjanak egymással a május 15-i döntőért.

Román Kupa, csoportkör

A CSOPORT: Sepsi OSK, Petrolul Ploiești, Chindia Târgoviște, Hermannstadt, Vajdahunyadi Corvinul, Pécskai Progresul

  • 1. forduló: Pécska–Petrolul, Hermannstadt–Sepsi OSK, Corvinul–Chindia
  • 2. forduló: Chindia–Petrolul, Corvinul– Sepsi OSK, Pécska–Hermannstadt
  • 3. forduló: Petrolul–Sepsi OSK, Chindia–Hermannstadt, Pécska–Corvinul

B CSOPORT: Rapid, Kolozsvári CFR, Kolozsvári Universitatea, FC Botoșani, CSA Steaua, CSM Alexandria

  • 1. forduló: Alexandria–CFR, Botoșani–Rapid, Steaua–Kolozsvári U
  • 2. forduló: Kolozsvári U–Kolozsvári CFR, Steaua–Rapid, Alexandria–Botoșani
  • 3. forduló: Rapid– CFR, Botoșani–Kolozsvári U, Alexandria–Steaua

C CSOPORT: FCU Craiova, FCSB, Galaci Oțelul, Dinamo, Zilhai SCM, Bihar FC

  • 1. forduló: Bihar FC–FCSB, Dinamo–FCU Craiova, Zilah–Galac
  • 2. forduló: Galac–FCSB, Zilah–FCU Craiova, Bihar FC–Dinamo
  • 3. forduló: FCU Craiova–FCSB, Dinamo–Galac, Zilah–Bihar FC

D CSOPORT: Konstancai Farul, Craiovai Universitatea, Aradi UTA, FC Voluntari, Gloria Buzău, CS Tunari

  • 1. forduló: Tunari–Craiovai Univesitatea, Voluntari–Farul, Buzău–UTA
  • 2. forduló: UTA–Craiovai Universitatea, Buzău–Farul, Tunari–Voluntari
  • 3. forduló: Craiovai Universitatea–Farul, UTA–Voluntari, Tunari–Buzău
16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?