Konferencia Liga: belehúzott a Sepsi OSK, de a CFR-nek sem lesz egyszerű feladata

Bolgár ellenfelet kapott a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK labdarúgócsapata a Konferencia Liga második selejtezőkörére: a háromszéki együttes a bolgár ezüstérmes CSZKA Szófia ellen kezdi meg szereplését a harmadik legrangosabb európai klubtornán.

A csütörtöki sorsoláskor az FCSB-nek is bolgár ellenfél jutott, mégpedig a CSZKA 1948 Szófia, míg a Kolozsvári CFR a török Adana Demirspor gárdájával találkozik a július 27-én és augusztus 3-án oda-visszavágó alapon rendezendő kvalifikációs szakaszban.

Az FCSB különben a Debrecent is kaphatta volna ellenfélként, de a magyarországi együttes elkerülte. Az az első körben rendezendő örmény Alaskert és a montenegrói Arszenal Tivat párharc győztesével játszik majd. Első körös csapattal találkozik majd a Kecskemét is, amelyik a lett Riga és az izlandi Vikingur Reykjavík továbbjutójával mérkőzik meg a második körben. A Zalaegerszegnek az NK Osijek lesz az ellenfele.

Amennyiben a Bajnokok Ligája első körében a Konstancai Farul kikap a Sheriff Tiraspoltól, úgy az örmény Urartu és a bosnyák Zrinjski találkozójának vesztesével találkozik a Konferencia Ligában, miközben a Ferencváros – ha kikapna a feröeri KÍ Klaksvík gárdájától – az ír Shamrock Rover és egy BL-előselejtezős csapat közötti csata vesztesével játszik majd.

A sorsolást követően Hadnagy Attila, a Sepsi OSK klubvezetője a Maszolnak rámutatott arra, hogy már amikor a sorsolási csoportjukat meglátták tudták, hogy nem fognak könnyű ellenfelet kapni. „A CSZKA Szófia sokszoros bolgár bajnok, az elmúlt szezonban is csak az utolsó fordulóban bukta el a címet. Ők az esélyesebbek, de nem ijedünk meg, és reméljük, hogy továbbjutunk” – mondta a sportvezető. A háromszékiek elviekben idegenben kezdenek, és a visszavágót játsszák majd hazai pályán, de Hadnagy rámutatott arra, hogy ugyanilyen meccsbeosztást kapott az FCSB is, ezért elképzelhetőnek tartja, hogy felcserélik. Egyelőre viszont a július 8-i Román Szuperkupára hangolnak. Épp csütörtök koraeste játszanak felkészülési mérkőzést a Ferencvárossal, majd egy újonc ukrán csapat és a CSZKA Szófia fiókcsapata is a gyakorlópartnerük lesz júniusban.

A CSZKA és a CSZKA 1948 esetében hasonló a helyzet, mint Romániában az FCSB és a Steaua, illetve a Craiovai Universitatea és a FCU Craiova között. Miközben a nagy múltú CSZKA-nak nagy rutinja van a nemzetközi porondon, addig a 2016-ban alapított, az élvonalba 2020-ban feljutott CSZKA 1948 most először szerepel a Konferencia Ligában, miután az elmúlt idényben a harmadik helyen zárta a bolgár bajnokságot. A papírforma alapján így az FCSB az esélyesebb.

A sorsoláskor amúgy a Kolozsvári CFR is kiemelt volt, a fellegváriak viszont a lehető legnehezebb ellenfelet kapták a török Adana személyében, amelyik a negyedik helyen zárta hazája bajnokságát. Az AC Milan egy korábbi edzője, Vincenzo Montella edzette őket, ő viszont a szezon végén távozott és még nem tudni, hogy ki lesz az utóda.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?