SuperLiga: megnőtt az FCSB–CFR rangadó tétje a listavezető botlása miatt

A hazai élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban listavezető Konstancai Farul csak 1-1-es döntetlenre mérkőzött szombat este a Craiovai Universitatatea vendégeként, ezért a vasárnap esti FCSB–Kolozsvári CFR rangadónak megnőtt a tétje.

Fotó: A Craiovai Universitatea Facebook-oldala

A SuperLiga felsőházi rájátszásának 8. fordulójában rendezett találkozón akár a győzelmet is kiharcolhatta volna az oltyán gárda, de a tengerpartiak elgáncsolása így is elegendő volt ahhoz, hogy ne csak az FCSB, hanem a fellegvári együttes bajnoki esélyei is életben maradjanak. A Szamos-partiak persze csak akkor védhetik meg a címüket, ha a hátralévő három meccsüket hibátlanul zárják, miközben Gheorghe Hagi „trónkövetelői” több pontot már nem gyűjtenek és az FCSB is megbotlik majd az útja során.

Emiatt is értékelődött fel a vasárnap 21 órakor kezdődő FCSB–Kolozsvári CFR rangadó tétje, hiszen nem csak az összetettben második helyen álló bukaresti gárda lép győzelmi kényszerben pályára, hanem Dan Petrescu edző tanítványai is.

A Craiovai Universitatea már kiszállt a küzdelemből, mint ahogyan a Rapidnak és a Sepsi OSK-nak sem maradt esélye az első helyre. Utóbbi két alakulat még péntek este gól nélküli döntetlenre mérkőzött egymással a fővárosiak otthonában.

Ezalatt az alsóházban a Kolozsvári Universitatea megmenekült a kieséstől miután szombat este 2-0-ra legyőzte a Chindia Târgoviștét. Ugyanaznap a Hermannstadt 1-0-ra legyőzte idegenben a Petrolult és szintén kiharcolta bennmaradását a SuperLigában.

Vasárnap 13.30 órától Mioveni–UTA, 18.15 órától pedig FCU Craiova–FC Argeș párosítás szerint játszanak a playout 8. fordulójában.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?