SuperLiga: a Sepsi OSK kaparta ki a gesztenyét a Kolozsvári CFR számára

A legelvetemültebb forgatókönyvíró se tudta volna megírni azt a szkriptet, ami a labdarugó SuperLiga felsőházi rájátszásának 10. fordulójában történt: a Kolozsvári CFR és a CSU Craiova is kikapott hazai pályán ellenfelétől, így a forduló előtt előrébb álló vasutasok játszhatnak osztályozót a FCU Craiovával a Konferencia Liga szereplésért. 

Azért lépett pályára vasárnap este a címvédő Kolozsvári CFR az újdonsült bajnok Konstancai Farul ellen a labdarúgó SuperLiga felsőházi rájátszásának utolsó, 10. fordulójában, hogy játszhasson még egy meccset az idei szezonban.

A 42 pontos vasutasok az utolsó etap előtt a tabella 3. helyén álltak, 2 pontos előnyük volt azzal a CSU Craiovával szemben, amely a Román Kupa megnyerésének eufóriájában levő Sepsi OSK-t fogadta a Ion Oblemenco Stadionban. Dan Petrescu csapatával az volt a feladata, hogy legalább annyi pontot szerezzen a Farul ellen, mint amennyi a CSU-nak sikerül a háromszékiek ellen. A távolsági csapat jutalma pedig egy újabb mérkőzés a FCU Craiova ellen a Konferencia Ligában való indulás jogáért.

Miközben Olténiában befagyott a tabella 0-0-n, addig a fellegvári Constantin Radulescu Stadionba kilátogató mintegy 4 ezer néző örömmel nyugtázhatta a 15. percben, hogy Daniel Birligea nem csak kialakította magának a gólhelyzetet, hanem be is lőtte azt. A CFR támadásban maradt, sikerrült is minél távolabb tartani Gheorghe Hagi csapatát. Egy nagy egyéni hiba kellett, Bismark Adjei Boateng részéről, hogy ez megváltozzon. A ghánai játékos könnyelmű hazaadására lecsapott Louis Munteanu és 18 méterről becsavarta a labdát Simone Scuffet kapujának a jobb felső sarkába. Három perccel később ugyanaz a Munteanu tovább szomoríthatta volna a CFR szurkolókat, de a Manea kezezéséért jogosan megítélt büntetőt Scuffet kivédte.

A második félidő derekán a Farul újabb büntetőhöz jutott, ezt is teljesen jogosan ítélte meg Marcel Barsan játékvezető. A labda mögé ugyanaz a Louis Munteanu állt, aki az előző tizenegyest elhibázta, de most már nem tudta védeni lövését Scuffet.

A hátramaradó időben a CFR derekasan támadott, nyomás alá helyezte a Farult, de gólt nem tudott lőni. A fellegvári stadionban levő szurkolók egyre többet lesték a telefonjukon, hogy mi történik Craiován, mint, ami a szemük előtt történt. A kéztördelés a 94. percben magasba lendült ököllé változott, amikor jött hír, hogy Marius Stefanescu belőtte a Kolozsvár 3. helyét bebiztosító gólt a CSU kapujába.

A CFR szurkolói rég ünnepeltek így vesztes mérkőzés után, s közben halkan többen is megjegyezték, hogy ez alkalommal a Sespi kaparta ki nekik a gesztenyét.

Labdarúgó SuperLiga, felsőházi rájátszás, 10. forduló

  • Kolozsvári CFR – Konstancai Farul 1-2
  • CSU Craiova – Sepsi OSK 0-1
  • FCSB-Bukaresti Rapid 1-5
1.  Konstancai Farul 10 6 3 1 22-13 53
2.  FCSB 10 5 2 5 14-15 46
3.  Kolozsvári CFR 10 2 4 4 11-14 42
4.  CSU Craiova 10 3 4 3 15-14 40
5.  Bukaresti Rapid 10 3 3 4 17-20 38
6.  Sepsi OSK 10 2 2 6 10-14 29

Kapcsolódók

Kimaradt?