SuperLiga – őrségváltás a Fellegváron: az aktuális bajnok CFR az új bajnok Farult fogadja

Fotó: Facebook/Kolozsvári CFRA volt és az új bajnok találkozójával zárul vasárnap este Kolozsváron a labdarúgó SuperLiga felsőházi rájátszása, a Kolozsvári CFR fellegvári otthonában, a Constantin Rădulescu Stadionban „állhat díszőrséget” a bajnoki címet elhódító Konstancai Farul csapatának. 

Mivel a bajnoki cím sorsa már az utolsó előtti fordulóban eldőlt azzal, hogy a Gheorghe Hagi vezette Konstancai Farul hazai pályán legyőzte a FCSB-t, és ezzel behozhatatlan előnyre tett szert a bukarestiekkel szemben, a még aktuális (Kolozsvári CFR) és az új (Farul) vasárnap esti összecsapásának csak a hazaiak számára van tétje. A 42 pontos vasutasok jelenleg a tabella 3. helyén állnak, de CSU Craiovával szembeni 2 pontos előnyük kévésnek bizonyulhat, ha nem győzik le a Farult. Az oltyánok hazai pályán fogadják a Román Kupa megnyerését még pénteken este is ünneplő Sepsi OSK-t, így borítékolható, hogy nem ég túl magas lángon bennük a tűz. Ahhoz, hogy a végelszámolásnál ne legyenek gondok, Dan Petrescu csapatának győznie kellene a tengerpartiakkal szemben, mert pontegyenlőség esetén a Craiova végezne a 3. helyen, mivel pontfelezéskor CFR páratlan pontszámát felfele kerekítették.

Miért fontos a 3. hely?

Immár biztos, hogy a bajnok Konstancai Farul a Bajnokok Ligája selejtezőjében, a 2. helyezett FCSB és a Román Kupát megnyerő Sepsi OSK a Konferencia Liga (EKL) selejtezőjében indulhatnak. Az utolsó Konferencia Liga helyért a 3. helyen végző csapat játszik egy, az alsóházból érkező alakulattal. Pénteken este a 7. helyen végző FCU Craiova a 9. pozíciót elfoglaló FC Voluntari csapatával küzd meg azért a jogért, hogy jövő héten a felsőház 3. helyezettjével osztályozót játszhasson az EKL-indulásért.   

Mint arról már beszámoltunk, a SuperLigából kiesett a CS Mioveni és a Chindia Târgoviște, osztályozót játszik az Aradi UTA és a FC Argeș. A Liga 2-ből feljutott a Poli Iași és a Galaci Oțelul, osztályozót játszik a Gloria Buzău és a Bukaresti Dinamo. 

Labdarúgó SuperLiga, felsőházi rájátszás, 10. forduló

  • FCSB – Bukaresti Rapid (szombat, 20:30)
  • Kolozsvári CFR – Konstancai Farul (vasárnap, 21:00)
  • CSU Craiova – Sepsi OSK (vasárnap, 21:00)
1.  Konstancai Farul 9 5 3 1 20-12 50
2.  FCSB 9 5 2 2 13-10 46
3.  Kolozsvári CFR 9 2 4 3 10-12 42
4.  CSU Craiova 9 3 4 2 15-13 40
5.  Bukaresti Rapid 9 2 3 4 12-19 35
6.  Sepsi OSK 9 1 2 6 9-14 26

Kapcsolódók

Kimaradt?