SuperLiga: a Kolozsvári CFR nyerte a szezon utolsó erdélyi magyar rangadóját

Megerősítette pozícióját a dobogó legalsó fokán a Kolozsvári CFR szombat este azzal, hogy idegenben legyőzte 2-1-re a tartalékosan felálló Sepsi OSK-t. A háromszékiekre szerdán az idei szezon legfontosabb mérkőzése vár, amikor Nagyszebenben védhetik meg a tavaly elhódított Román Kupát.

Fotó: Tókos CsabaHatodik alkalommal – és utoljára - csapott össze szombat este a sepsiszentgyörgyi „Erődben” az idei szezonban a Kolozsvári CFR és a Sepsi OSK a labdarúgó SuperLiga felsőházi rájátszásának 9. fordulójában. A mérkőzésnek csak a CFR számára volt csak tétje, a vasutasok versenyben vannak a dobogó legalsó fokáért a CSU Craiovával és a Bukaresti Rapiddal. Ezzel szemben a háromszékiek figyelme  már egyértelműen a jövő szerdai Román Kupa-döntőre irányul, amikor Nagyszebenben címvédőként küzdenek meg a másik kolozsvári csapattal, az U-val a trófeáért.

Ez érződött a Cristiano Bergodi által pályára küldött csapaton is, Niczuly, Aganovic, Matei, Stefanescu és Rondón is csak a kispadon kapott helyet. A mérkőzés elején a vendégen rettenetes nyomás alá helyezték a Sepsi OSK-t, volt egy büntetőgyanús helyzet is Began kapuja előtt, amikor Ninaj hátulról jó nagyot taszajtott Petrilán, de Costreie játékvezető (és a VAR-szoba) továbbot intett.

A CFR a 33. percben Claudiu Petrila góljával szerezte meg a vezetést, Cvek erőszakos labdaszerzéssel továbbsodorta a labdát a fiatal játékos felé, aki 18 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot.

A szentgyörgyi válasz tíz perccel később érkezett, amikor Alexandru Tudorie kapott egy nagyon jó labdát Tamás Márktól, kihúzta a kapujából Scuffetet, majd ellőtte a hosszúba.

A második félidő elején a CFR előnyhöz jutott – négy perc erejéig - , amikor Nana Boateng lecsapott egy kipattanóra, viszont egy hosszadalmas videóbírózás után a gól érvénytelenítették.

A félidő derekán is a vendégek voltak jobbak, de gól csak nem esett. A reteszt a 81. percben Rangelo Janga nyitotta fel, amikor egy Petrila távoli lövésénél rácsapott a kipattanóra.

A CFR 2-1-re megnyerte a találkozót és ezzel 42-re növelte pontjai számát. Dan Petrescu tanítványai jövő hétvégén a Konstancai Farul ellen zárják a bajnokságot. Ezzel szemben a Sepsi OSK-ra a szezon legfontosabb találkozója vár szerdán, amikor a Kolozsvári U ellen védhetik meg a tavaly elhódított Román Kupát.

Labdarúgó SuperLiga, felsőházi rájátszás, 9. forduló
Sepsi OSK-Kolozsvári CFR 1-2

Kapcsolódók

Kimaradt?