Nehéz ellenfeleket kapott a román válogatott az U19-es Eb-n

A házgazdák mellett az olasz és a francia válogatottal került egy csoportba a román 19 éven aluli labdarúgó-válogatott a korosztályos Európa-bajnokság csoportbeosztásának csütörtöki sorsolását – tájékoztatott a román szövetség (FRF) a honlapján.

A román U19-es válogatott | Fotó: frf.roAz U19-es Eb-t június 18. és július elseje között rendezik Szlovákiában, s a selejtezőkből első ízben továbbjutó román ifiválogatott (amelynek szövetségi kapitánya Adrian Văsâi) a hazaiak mellett a kontinens elitjéhez tartozó olasz és francia csapatot kapta csoportellenfélnek. A beosztás:

  • A-csoport (Nagyszombat, Dunaszerdahely): Szlovákia, Románia, Olaszország, Franciaország.
  • B-csoport (Besztercebánya, Garamszentkereszt): Anglia, Izrael, a 6. selejtezőcsoport győztese, Ausztria

A nyolccsapatos mezőny utolsó résztvevője a hollandiai selejtezőcsoportból fog kikerülni (a holland, az ukrán, a szerb vagy a norvég válogatott), ennek küzdelmeit ugyanis az orosz–ukrán háború miatt későbbre halasztották).

Az Eb-n a csoportok első két-két helyezettje jut majd az elődöntőbe, ahol egyenes kiesése rendszerben játszanak tovább, de a két harmadik helyezett is megvív egymással a jövő évi U20-as világbajnokságon való részvételért (amelyre az első négy Eb-helyezett automatikusan kijut).

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?