Vízilabda-Eb: Tíz év után ismét negyeddöntős Románia válogatottja

Egészen bravúros sikert ünnepelt csütörtök este Románia férfi vízilabda-válogatottja a Horvátországban zajló Európa-bajnokságon; Bogdan Rath szövetségi kapitány együttese 18-11-re legyőzte Grúzia legjobbjait a negyeddöntős szereplésért.

Fotó: a Román Vízilabda-szövetség Facebook-oldala

A „trikolórok” tíz év után jutottak ismét a legjobb nyolc közé a kontinensviadalon, ugyanakkor eredményükkel a februári világbajnokságra is jegyet váltottak – életben tartva ezáltal az olimpiai kvalifikációs reményeket is.

Ismeretes, hogy Váncsik Leventéék hibátlan mérleggel nyerték meg a 2. divízió D csoportját, miközben Grúzia az 1. divízió B csoportjának sereghajtójaként mártózott meg csütörtökön a playoff-ban. Románia együttese mindvégig irányítása alatt tartotta a játékot, az 5-1-re megnyert első negyed után ugyan szorosabb volt a negyedenkénti állás, de győzelmük egy pillanatig sem forgott veszélyben. Vlad Georgescu 5, Silvian Colodrovschi 4, Andrei Neamțu 3, Belényesi Dávid és Váncsik Levente 2-2, Tudor Fulea és Francesco Iudean pedig 1-1 góllal vették ki a részüket a sikerből. A kapuban Marius Țic a grúzok 19 lövéséből nyolcat hárított.

Románia együttese a folytatásban pénteken 17.30 órától játszik a spanyolokkal a negyeddöntőben. A csoportgyőztesként negyeddöntős Magyarország a playoff-ból továbbjutó szerbekkel találkozik pénteken 16 órától. Ugyancsak pénteken rendezik a Horvátország–Görögország és az Olaszország–Montenegró mérkőzéseket az elődöntőért. A 9-12. helyekért Grúzia–Németország és Franciaország–Hollandia párosítás szerint játszanak szombaton a csütörtöki playoff-kör vesztesei.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?