„Hozták a kötelezőt” Dohában – nagyarányú győzelmet ünnepeltek a vízilabdázók

Románia férfi vízilabda-válogatottja is megünnepelte első győzelmét a vizes sportok katari világbajnokságán, ahol szerda koradélután 25-3-ra verte Kazahsztán legjobbjait a csoportkörben.

Fotó: a Román Vízilabda-szövetség Facebook-oldala

A dohai seregszemlére a januári Európa-bajnokságról kvalifikált együttes számára ez mondhatni kötelező eredménynek számított, és egyben az egyetlen olyan találkozójuk a négyesben, ahol esélyesként mártóztak meg a medencében. Tudor Fulea és Andrei Prioteasa 5-5 gólt dobtak, Matei Lutescu, Andrei Neamțu és Vlad Georgescu 3-3 találattal vették ki a részüket a sikerből, de Vancsik Levente is dobott két gólt, míg Andrei Țepeluș, Nicolae Oanță, Francesco Iudean és David Bota egy-egy gólt jegyeztek a kazahok ellen.

Ismeretes, hogy Bogdan Rath szövetségi kapitány együttese a D kvartett nyitófordulójában a várakozásoknak megfelelően 15-8-ra kikapott a címvédő magyaroktól, de pénteken 11 órától az Eb-bronzérmes olaszokkal szemben sem számítanak pontszerzésre. A „trikolórok” mestere viszont már a vb előtt kiemelte, hogy ezek a meccsek azok, amelyekből tanulhatnak és amelyek segítségével fejlődhetnek. Ennek megfelelően reális célokkal utaztak el, a négyes harmadik helyének megszerzése pedig megvalósulni látszik a kazahok legyőzésével.

A szerdai találkozót követően David Bota ki is emelte, hogy ez felkészítő volt a számukra a playoff-ra, hiszen olimpiai kvótát szeretnének kiharcolni Dohában. Matei Lutescu ugyanakkor azt mondta, hogy a kazahok ellen sem vették félvállról a játékot, igyekeztek a maximumot nyújtani. „A tisztelet minden meccsen száz százalékot követel. Megpróbáljuk begyakorolni azt, amit a nagy csapatok ellen kell nyújtanunk” – idézte a pólóst a World Aquatics, a nemzetközi szövetség hivatalos honlapja.

Magyarország férfi válogatottja szerdán 19.30 órakor mérkőzik meg az olaszokkal, majd pénteken 9.30 órától a kazahok ellen zárja a csoportkört.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?