Női vízilabda-vb: Harminchét góllal verték a magyarok Szingapúrt, csoportelsőségért játszhatnak

A várakozásoknak megfelelően hatalmas különbséggel, 39–2-re győzte le a tornára Japán helyett beugró szingapúriakat a magyar női vízilabda-válogatott Dohában. A kötelező feladatok teljesítése után Mihók Attila és Cseh Sándor csapata csütörtökön Ausztráliával játszhat a csoport első helyéért és a negyeddöntőbe jutásért.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Kedden többek között a női vízilabda torna mérkőzéseivel folytatódott a katari vizes világbajnokság, ahol a magyar női vízilabda-válogatott is medencébe ugrott a szingapúriak ellen.

Mihók Attila és Cseh Sándor csapata számára az olimpiai kvalifikáció a tét Dohában. Ennek eléréséhez az kell, hogy a szabad helyekre szintén pályázó olasz vagy kanadai nemzeti együttest megelőzze a torna végső rangsorában. A magyarok első feladata a csoportból való továbbjutás, ami a világbajnokság kezdete előtt sem tűnt kérdésesnek, az új-zélandiak és a szingapúriak ellen ugyanis elvárható a könnyed győzelem.

Keszthelyiék első mérkőzésükön hozták a kötelezőt Új-Zéland ellen, kilencgólos győzelmük után Szingapúrral szemben még könnyebb meccsre számíthattak, hiszen az ázsiaiak 32–1-es vereséget szenvedtek el az ausztráloktól vasárnap. Szingapúr részvételével kapcsolatban fontos megemlíteni, hogy beugróként szerepel a tornán a pénzügyi okokból visszalépett Japán helyett.

A kedd délutáni mérkőzés első góljára mindössze tizennégy másodpercet kellett várni, Parkes Rebecca szerezte. Nem bonyolította túl a mérkőzés elejét a magyar csapat, gyorsan és eredményesen fejezte be a támadásait, hamar ellépett a szingapúriaktól.

Már az első negyed vége előtt sorcserét hajtottak végre Mihók Attiláék, így azok is szerepet kaphattak, akik a fontosabb meccseken valószínűleg keveset fognak játszani. Már az első negyed végére túllépte a tíz gólt a magyar csapat, az utolsó percben Kuna Szonja is betalált, ezzel 11–0 volt az állás nyolc perc után.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A második negyedben már jóval több magyar támadás maradt ki, de azért tovább nőtt a különbség. Yu Lei szingapúri szövetségi kapitány csapata első emberelőnyénél időt is kért, abban a reményben, hogy megszerezhetik első góljukat a találkozón, Yapnak viszont két lövésből sem sikerült betalálnia. A félidő végén büntetőből sem tudott eredményes lenni, 18–0 -re vezetett a magyar csapat a szünetben.

Hamar túllépték a húszat is Szilágyiék a második negyed elején, ismét gyorsabb tempóban születtek a gólok. Megtört végül a jég szingapúri oldalon, nem meglepő módon legjobb játékosuk, Yap lőtt a kapuba. Újabb magyar találatok után ismét beköszönt az ázsiai, 29–2 volt az eredmény az utolsó negyed előtt.

Az utolsó nyolc percben nem történt semmi váratlan, minden magyar mezőjátékos legalább egyszer eredményes tudott lenni a végére. 39–2- re nyerte a mérkőzést Magyarország, ezzel bebiztosította az egyébként sem kérdéses második helyet. Az első nehezebb meccsét csütörtökön játssza majd a csapat.

Ausztrália a várakozásoknak megfelelően legyőzte Új-Zélandot 19–8-ra, így két meccs után a magyarokhoz hasonlóan hat ponttal állnak a C csoportban, egymás elleni találkozójuk a csoportelsőségről fog dönteni.

Magyarország – Szingapúr 39–2 (11–0, 7–0, 11–2, 10–0)

Doha, Katar

Vezette: Nenad Letshabo (Dél-afrika) és Giuliana Nicolosi (Olaszország)

Gólszerzők: Rybanska N. (6),  Gurisatti G.(6), Keszthelyi- Nagy R. (5), Parkes R. (4),  Kuna Sz. (4), Szilágyi D. (5), Horváth B. (3), Faragó K. (3), Garda K.,  Leimeter D., Máté Zs., illetve Yap J. (2)

Szövetségi kapitányok: Mihók Attila és Cseh Sándor, illetve Yu Lei

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?