Kézilabda: Nyeretlenül búcsúzik az Eb-től Románia válogatottja

Horvátországtól is kikapott Románia férfi kézilabda-válogatottja a Németországban zajló Európa-bajnokságon, ezért nyeretlenül, a B csoport utolsó helyén zárt.

Fotó: Eva Manhart / kolektiff / EHF

A trikolórok, mint ismeretes, 28 év szünet után szerepeltek ismét kontinensviadalon. A papírforma szerint mindegyik ellenfelük erősebb volt náluk. Erre nem sikerült rácáfolniuk: előbb az osztrákoktól, majd pedig a legutóbbi seregszemlén ezüstérmes spanyoloktól kaptak ki. Kedd este a spanyolokat korábban „megalázó”, 2020-ban Eb-döntős horvátokon volt a sor, hogy felülmúlják a spanyol Xavier Pascual szövetségi kapitány által irányított, rutintalan román keretet. Kiemelendő ugyanakkor, hogy az első félidőt mindössze négygólos előnyben zárták a horvátok, a különbség csak a második félidőben teljesedett ki a 31-25 arányú végeredményhez.

Horvátország hibátlan mérleggel jutott a középdöntőbe, míg Románia nulla ponttal, sereghajtóként zárva utazik szerdán haza – Görögország és Bosznia előtt a 22. helyen zárta a tornát. A négyes második továbbjutójáról a kedden 21.30 órakor kezdődő Spanyolország–Ausztria meccs dönt.

Magyarország, mint ismeretes, már korábban bebiztosította helyét a középdöntőre. Utolsó csoportmeccsét Izland ellen játssza a csoportelsőségért kedden 21.30 órától. A középdöntőket január 17. és 24. között rendezik Hamburgban és Kölnben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?