Vízilabda-Eb: Érvényesült a papírforma, a nyolcadik helyen zárt Románia

A vártaknak megfelelően vereséggel zárta Románia férfi vízilabda-válogatottja a horvátországi Európa-bajnokság keddi helyosztóját: 18-7 arányban maradt alul a szerbekkel szemben, így a nyolcadik helyen végeztek ezen a seregszemlén.

Fotó: A Román Vízilabda-szövetség Facebook-oldala

Ezen a hetedik helyért kiírt találkozón Ionuț Vrânceanu (2), Matei Luțescu, Andrei Țepeluș, Andrei Neamțu, Silvian Colodrovschi és Vancsik Levente volt eredményes Bogdan Rath szövetségi kapitány keretéből, míg Marius Țic kapus a szerbek 23 próbálkozásából ötöt hárított.

Ez a találkozó nagyjából tükrözi az erőviszonyokat, hiszen ne felejtsük el, hogy bár a trikolórokhoz hasonlóan a szerbek is a divízió 2-ből jutottak az egyenes kieséses szakaszra, a sportág egykori nagyhatalma még most is komoly játékerőt képvisel.

Románia együttese, mint ismeretes, már azzal elérte célját ezen a kontinensviadalon, hogy a playoff-ból a legjobb nyolc közé jutott és ezáltal jegyet váltott a februári világbajnokságra – életben tartva így az olimpiai kvalifikáció reményét is. A hazai sportági szövetség hivatalos honlapján elismerően méltatták a válogatott teljesítményét, a bejegyzés szerint a fiúk bebizonyították „szenvedélyüket” a sportág iránt.

„Két hét múlva már egy új történet kezdődik. A világbajnokság közel van és mi továbbra is támogatunk titeket” – fogalmaz a szervezet bejegyzése.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?