Férfi kézilabda Eb: Hiányzott a tapasztalat

Huszonnyolc év szünet után szerepel ismét Európa-bajnokságon Románia férfi kézilabda-válogatottja. 

Fotó: kolektiff/EHF/Jozo Cabraja

Arról már beszámoltunk, hogy a „trikolórok” vereséggel kezdték a németországi seregszemlét, csoportjukban 31-24-re kaptak ki az osztrákoktól. Pedig elviekben Ausztria lett volna a legkönnyebb ellenfél, hiszen a folytatásban a korábbi kétszeres Európa-bajnok, a 2022-es seregszemlén ezüstérmes Spanyolország, majd pedig a 2020-as Eb-n döntős Horvátország ellen kell bizonyítaniuk. Azt azért meg kell említenünk, hogy óriási meglepetésre a horvátok vasárnap este 39-29-re verték a spanyolokat, amivel Jordi Ribera szövetségi kapitány legénysége negatív rekordok sorozatát jegyezte. Ez volt ugyanis a spanyolok eddigi legnagyobb arányú kudarca a kontinensviadalok történetében, ugyanakkor ennyi gólt sem kaptak korábban még soha.

Hogy vasárnapra sikerül-e rendezni a soraikat még nem tudni, az viszont tény a papírforma szerint még mindig ők számítanak majd esélyesnek a románok elleni meccsen. Románia férfi kézilabda-válogatottja utoljára 1996-ban szerepelt kontinensviadalon, ráadásul az előtt is mindössze egyszer, 1994-ben lépett pályára Eb-n. A mostani tehát története harmadik részvétele, ami sokban köszönhető spanyolországi szövetségi kapitányának, Xavier Pascualnak.

Xavier Pascual | Fotó: kolektiff/EHF/Jozo Cabraja

Az osztrákok elleni nyitómeccset értékelő spanyol szakember ki is emelte, hogy bár az első negyven percen át „fantasztikusan” játszottak, nem volt kellő tapasztalatuk. „Sok olyan fiatal van a csapatunkban, akiknek korábban még nem volt része ilyen meccsekben” – mutatott rá. Meglátása szerint nem a piroslapokon úszott el a meccs. „A második félidőben volt egy csodálatos fellendülésünk, amikor négygólos hátrányból feljöttünk. 21-19-es állásnál hibáztunk, és arra ráfizettünk. Amikor egy osztrák kaliberű csapat ellen kihagyod a ziccereket, akkor az történik, amit láthattunk” – idézte a szövetségi kapitány értékelését az Agerpres. Ugyanakkor a Román Kézilabda-szövetség Facebook-oldalán közzétett videóbejegyzés alapján a játékosok is elismerték a tapasztalatuk hiányát. Ezzel együtt csalódottak voltak a vereség miatt, mivel meglátásuk szerint az eredmény nem tükrözi hűen a mutatott játékot.

Románia január 14-án 19 órakor lép majd pályára a spanyolok ellen, majd január 16-án 19 órakor Horvátország lesz az ellenfele.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?