Kosár BL: a Lenovo Tenerife lett a hatodik évad bajnoka

Fotó: championsleague.basketballA Lenovo Tenerife nyerte spanyol házidöntőt a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája idei kiírásában, a Kanári-szigeteki csapat 98–87-re győzte le a katalán BAXI Manresa együttesét a bilbaói Final Four döntőjében.

A bilbaói négyes döntővel véget ért a hétvégén a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája idei szezonja, amelynek egyik meglepetéscsapata a Kolozsvári U-BT volt. Az Egyetemisták a selejtezőből érkezve a Final Four kapujáig meneteltek, egy győzelemre voltak attól, hogy megváltsák jegyüket a bilbaói tornára. A negyeddöntő mindent eldöntő harmadik összecsapását végül aztán kikaptak az MHP Riesen Ludwigsburg csapatátül, amely a két spanyol – Lenovo Tenerife és BAXI Manresa -, valamint az izraeli Hapoel Holon mellett negyedikként kvalifikálta magát a Final Fourra.

Mivel a két pénteki elődöntőben spanyol győzelmek születtek, így biztossá vált, hogy a trófea Spanyolországban marad. A döntő első negyedében kiegyensúlyozott csatát láthatott a közönség, a felek nem sok energiát pazaroltak a védekezésre, tíz perc után 27-25-öt mutatott az eredményjelző tábla. A pontgyártás a második negyedben is folytatódott, a BAXI ugyanúgy megdobta 25 pontját, szemben a Tenerife 22-jével, így szünetre 50-49-es katalán vezetésnél mehettek a csapatok.

A második félidő elejét iszonyatosan megnyomta a Tenerife,  33-17-es harmadik harmadukkal behozhatatlan előnyre tettek szert, a Manresának már esélye sem volt ledolgozni 15 pontos hátrányát (82-67) az utolsó negyedben. A Tenerife az utolsó játékrészben rutinosan tartotta az eredménykülönbséget és a találkozót 98-87-re megnyerve, elhódította a Bajnokok Ligája idei trófeáját.

A harmadik helyért rendezett kisdöntőt az MHP Riesen Ludwigsburg nyerte meg, a német csapat fölényes győzelmet (88-68) aratott a Hapoel Holon fölött.

Férfi kosárlabda Bajnokok Ligája
döntő: Lenovo Tenerife–BAXI Manresa 98-87
3. helyért: MHP Riesen Ludwigsburg–Hapoel Holon 88-68

Kapcsolódók

Kimaradt?