Férfi kosár BL: Ludwigsburgon keresztül vezet az út Bilbaóba a Kolozsvári U-BT számára

Fotó: championsleague.basketballA német Bundesliga 3. helyén álló MHP Riesen Ludwigsburg lesz a Kolozsvári U-BT ellenfele a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A két megnyert mérkőzésig tartó párharc első  (és ha szükséges) harmadik összecsapását a Szamos-parti BT Arénában rendezik. 

Péntek délelőtt a bilbaói Guggenheim Múzeum előcsarnokában tartották meg a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája negyeddöntőinek sorsolását. A második számú európai kupasorozat legjobb nyolc csapata közé - óriási meglepetésre bejutott a Kolozsvári U-BT is, amely a selejtezőkből érkezve, csoportkörét és középdöntős csoportját is megnyerve kiemeltként várta a sorsolást. Lehetséges ellenfelei a másik három középdöntős kvartett második helyezettjei - Tofas Bursa, SIG Strassbourg és MHP Riesen Ludwigsburg - voltak. Szakértők szerint a legkönnyebb a francia SIG Strassbourg, a legnehezebb a német MHP Riesen Ludwigsburg ígérkezett. Az Egyetemisták „belehúztak”, ugyanis épp a baden-würtemergi együttest kapták ellenfélnek. 

Az MP Riesen Ludwigsburg a második helyen végzett a középdöntős csoportjában a régi ismerős Hapoel Holon mögött. A német csapat nem idegen Kolozsvár számára, a  Bajnokok Ligája 2017–2018-as szezonában a második selejtezőkörben csapott össze a két csapat, akkor a Ludwigsburg nyert 166–149-es összesítéssel (76-72 ott, 88-77 Kolozsváron).

A sorozat első mérkőzésére Kolozsváron kerül sor április 5-én vagy 6-án, a folytatás Ludwigsburgban (április 12. vagy 13.), döntő meccset (ha szükséges) április 19-én vagy 20-án rendezik a BT Arénában.

Amennyiben sikeresen veszi a negyeddöntős párharcát, akkor a Kolozsvári U-BT a bilbaói Final Fourban a BAXI Manresa – Unicaja Malaga páros győztesével csap össze a döntőbe jutásért. A másik ágon a Hapoel Holon–SIG Strasbourg és a Lenovo Tenerife–Tofas Bursa negyeddöntőket, majd a győztesek elődöntőjét sorsolták.

A BL négyes döntőjét Bilbaóban rendezik meg május 6. és 8. között.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?