Férfi kosár BL: szenzációs győzelemmel tért haza Brindisiből a Kolozsvári U-BT

Második mérkőzését is megnyerte a Kolozsvári U-BT a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája G-csoportjában, Mihai Silvășan tanítványai hétfő este a dél-olaszországi Brindisiben diadalmaskodtak 76-71-re.

Díjtalanul engedte be a nézőket a Happy Casa Brindisi hétfő este a Kolozsvári U-BT elleni mérkőzésre, a dél-olaszországi egyesület így akarta kiengesztelni szurkolóit azért a vereségért, amelyet a férfi Bajnokok Ligája G-csoportjának első fordulójában szenvedett el az izraeli Hapoel U-NET Holontól. Mint fogalmaztak, a 27 pontos vereséggel járó teljesítmény nem ért pénzt, és remélték, hogy az U-BT ellen jobb játékkal rukkolnak elő.

Ezekhez a hazai elvárásokhoz az U-BT játékosainak is volt „egy-két szava”, a mérkőzés elején Andrija Stipanovic egyszerűen tarthatatlannak bizonyult, a kolozsváriak horvát beállós légósa szerezte az első 10 vendégpontot. Másik oldalon megoszlott a pontszerzési feladatkör, így öt perc után 10-10-es mutatott az eredményjelző tábla. Ekkor „megérkezett” Stipanovic mellé Patrick Richard is, aki egy kétpontos féltávoli dobással mutatta meg magát. A csapatok elsősorban védekezésben jeleskedtek, a pontgyártás akadozott mindkét oldalon, így az első negyed végén az U-BT 18-15-ös vezetésénél vonulhattak szakmai tanácsot hallgatni a játékosok.

A második negyedben a Brindisi edzője egy korán kikért időkéréssel próbálta felrázni csapatát, amit csak Mattia Udom szívlelt meg. Kolozsvári oldalon Richard süllyesztett el egy kosarat, amire Udom egy triplával válaszolt. Egy újabb olasz hárompontos kellett ahhoz, hogy Happy Casa átvegye a vezetést, de Richard és Stefan Bircsevics kosarait követően az U-BT 30-29-es vezetéssel vonulhatott szünetre.

A második félidő elején a kolozsváriak „állva hagyták” ellenfelüket, a 8-0-s rohamból Karel Guzman és a csapatkapitány Richard oroszlánrészt vállalt. A Stipanovic-Bircsevics délszláv duó kosaraival először nőtt kétszámjegyűre a különbség (43-33), de ezután az U-BT bosszantó hibáinak köszönhetően a Brindisi ismét fel tudott zárkózni.

A záró negyed 47-41-es vendégvezetésről indult, amit a Happy Casa villámgyorsan ledolgozott egy 11-4-es runnal – Visconti három triplát is elsüllyesztett. Az U-BT rövidzárlata folytatódott és már az olaszok vezettek 6 ponttal (57-51)

Az ébresztőt Stipanovic és Hogue fújta meg, majd a védekezésben jeleskedő Elijah Stewart is felírta a nevét az eredményjelző táblára. Az U-BT 64-nél egyenlített, az egyensúly a végjátékig kitartott, egy perccel a vége előtt 71-71-re álltak a felek. Ekkor lépett színre Patrick Richard, aki a csapat vezéreként felvállalta a dobás rizikóját: egy triplával és két értékesített büntetőjével eldöntötte a meccset.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Basketball Champions League (@basketballcl) által megosztott bejegyzés

A 24 pontot szerző román-amerikai kettős állampolgárságú Patrick Richard volt a mérkőzés MVP-je, nagy versenyben Andrija Stipanoviccsal (22 pont).

A G-csoport másik mérkőzésén szerda este a Darüssafaka Isztambul a Hapoel Holonnal kellett volna találkozzon; a találkozó elhalasztották mivel a török csapatnál felütötte a fejét a koronavírus.

A következő, november 3-án esedékes fordulóban a Kolozsvári U-BT Izraelbe látogat.

Férfi kosárlabda BL, G-csoport
Happy Casa Brindisi–Kolozsvári U-BT 71-76

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?