Férfi kosár BL: győzelemmel kezdett a Kolozsvári U-BT

Kedd este a török Darüşşafaka Basketbol elleni győzelemmel kezdte meg szereplését a Kolozsvári U-BT a férfi kosárlabda Bajnokok Ligájában.

A sorozatban első alkalommal szereplő kolozsváriak kicsit megilletődötten kezdték a mérkőzést a sokkal patinásabb európai múlttal rendelkező törökökkel szemben (a Darüşşafaka pár évvel ezelőtt az Euróligában is szerepelt – szerk. megj.), de aztán két labdaszerzésnek köszönhetően a hazaiak felzárkóztak 9-10-re. Egy újabb rossz periódus után Mihai Silvasan időt kért, és Stefan Bircsevics triplájával már csak egy pont választotta el a feleket (14-15) A negyed végére a törököt ismét elléptek egy kicsit, utolsó kosaruk a dudaszóra lődörgött be. (14-21)

A második negyedet sokkal jobban kezdte az U-BT, amely pillanatokon belül ledolgozta 6 pontos hátrányát, majd Elijah Stewart hárompontosával a vezetést is átvette a hazai csapat. A szünethez közeledve 25-25-nél percekre befagyott a tabella, amit a vendégek „olvasztottak ki” Dogan kosarával. Másik oldalon Patrick Richard betörésével jött az egyenlítés. (27-27) Újabb török kosárra Dustin Hogue öttel válaszolt így az U-BT minimális előnnyel vonulhatott szünetre (32-31)

A szerző felvételeA második félidő elején az U-BT gyorsan kialakított egy 6 pontos előnyt, mait aztán ugyanolyan gyorsan le is adott, így 25 perc után csak egy kosárnyi volt a különbség (42-40)

Aztán felrobbant a csarnok, amikor Richard közel 9 méterről eleresztett triplája beakadt, és a következő akciónál ellopták a törököktől a labdát és Stewart 9 pontosra növelte az U-BT előnyét (49-40). Ebből a különbségből 6 pont maradt a negyed végéig, így a mindent eldöntő utolsó negyed 53–47-es állásról kezdődhetett el.

Az előny tovább nőtt a negyedik játékrész elején (59-50), a BT Aréna mintegy 2 ezer fős közönségének nagy elégedettségére. Andrija Stipanovic büntetőivel először lett kétszámjegyű a különbség (61-50), lazítani egy pillanatig se lehetett, hiszen a törökök egy 5-0-s rohammal visszajöttek -6-ra. Silvasan időt kért, mielőtt még nagyobb lett volna a baj. A törökök átálltak egészpályás zónavédekezésre, aminek az U-BT nehezen találta az ellenszerét. Mivel támadásban a Darüşşafaka sem jeleskedett, nagyon pontszegény utolsó percek következtek. Az utolsó 2 percre az U 65-57-es vezetésénél fordultak a felek, a csarnok már talpon várta az első BL-győzelmet. A kolozsváriak a végén rutinosan lepörgették az időt és 66-60-as győzelmet arattak.

Férfi kosárlabda Bajnokok Ligája
Kolozsvári U-BT-Darüşşafaka Basketbol 66-60

    

 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?