Három párharcot kell megnyernie a Kolozsvári U-BT-nek a csoportkörbe jutáshoz

Szerda délben a svájci Mies városában kisorsolták a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája következő szezonjának menetrendjét. A Romániát képviselő Kolozsvári U-BT-nek három selejtezős párharcot kell megnyernie a csoportkörbe jutáshoz.

Mihai Silvășan tanítványainak első ellenfele a finn bajnok Salon Vilpas lesz. Amennyiben jobbnak bizonyulnak a skandináv csapatnál, akkor a 2. fordulóban a görög Peristeri vár az Egyetemistákra. A mindent eldöntő play off körben a horvát KK Split, a ciprusi AEK Larnaca és svájci Fribourg Olympic trió nyertesével mérkőzhetnek meg csoportkörbe jutásért.

A fentebb felsorolt hat csapat szeptember 13-17 között, egy helyszínen szervezett tornán, kieséses rendszerben csap össze.

A torna győztese a Bajnokok Ligája G csoportjába kerül az izraeli Hapoel Holon, az olasz Happy Casa Brindisi és a török Darussafaka Tekfen mellé.

Az első csoportkörben a nyolc kvartettből az elsők nyolcaddöntőbe jutnak, a második és harmadik helyezettek pedig az egyik fél második győzelméig tartó mini rájátszásban döntik el a továbbjutást. Ezt követően a megmaradt 16 csapatot négy négyes csoportba sorsolják és körmérkőzéssel döntik el, ki kerül a negyeddöntőbe, amelyben a továbbjutók ismét az egyik fél második sikeréig tartó párharcot vívnak a négyes döntőért.

A selejtezőket szeptember 13. és 17. között játsszák, az első csoportkör október 5-én rajtol és december 22-én zárul, a 16 közé jutásról döntő rájátszás januárban lesz. A négyes döntőt 2022. május 13-15-én rendezik.

(Címlapfotó forrása: Kolozsvári U-BT/Manases Sándor)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?