Férfi kosár BL: bosnyák, majd portugál vagy svájci csapat vár a Kolozsvári U-BT-re

Az Aleksandrovaci Igokea lesz a Kolozsvári U-BT ellenfele a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája selejtezőjének első körében. A győztes a Sporting Lisszabon-Fribourg Olympic párharc nyertesével csaphat össze a csoportkörbe jutásért.

 

 

A férfi kosárlabda Bajnokok Ligája szerda délelőtt tartott sorsolásán kiderült, hogy az Aleksandrovaci Igokea lesz a sorozatban másodszor induló Kolozsvári U-BT első selejetzőkörbeli ellenfele. Amennyiben Mihai Silvasan tanítványainak sikerül legyőzniük bosnyák ellenfelüket, akkor a Sporting Lisszabon-Friourg Olympic párharc győztesével küzdhetnek meg a csoportkörbe jutásért.

A kolozsváriak első ellenfele hétszeres bosnyák bajnok, hazai mérkőzéseit a 3200 férőhelyes Laktaši sportcsarnokban játssza. Az első összecsapásra az Igokea otthonában kerül sor szeptember 15-én, a visszavágót három nappal később a BT Arénában rendezik.

Továbbjutás esetén a Sporting Lisszabon-Fribourg Olympic párharc győztese vár az U-BT-re. A második selejtezőkörös mérkőzéseket szeptember 22-én és 25-én tervezik lejátszani, az első mérkőzés Kolozsváron lenne.

A nyertes a BL főtáblájának C-csoportjában folytathatná a Darussafaka Tekfen (török), Filou Oostende (belga), Hapoel Bank Yahav Jeruzsálem (izraeli), Happy Casa Brindisi (olasz), Limoges CSP (francia), San Pablo Burgos (spanyol), Turk Telekom (török) társaságában.

A csoportkör első mérkőzései október 13-án kerülnének megrendezésre. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?