Férfi kosár: bejutott a Bajnokok Ligájába a Kolozsvári U-BT

Fotó: Facebook/U-BTHárom selejtezőbeli ellenfél legyőzésével, negyedik próbálkozásra sikerült a Kolozsvári U-BT férfi kosárlabdacsapatnak bejutni a kosárlabda Bajnokok Ligája csoportkörébe.

Bajnokok Ligája mérkőzések helyszíne lesz októbertől a Szamos-parti BT Aréna, ugyanis a Kolozsvári U-BT férfi kosárlabdacsapat a sorozat Athénban rendezett selejtezőcsoportjának megnyerésével megváltotta a jegyeket a csoportkörre.  Az Egyetemisták az első fordulóban a finn bajnok Vilpas Vikings csapatát győzték le 106-97-re, majd óriási meglepetésre felülmúlták a hazai környezetben szereplő Peristerit is. A hatos csoport döntőjében következhetett a svájci Fribourg Olympic.

A mérkőzés egy Patrick Richard slam dunkkal indult, de a svájviak magukhoz ragadták a kezdeményezést és Natan Jurkovitz vezérletével 7 pontos előnyre tettek szert az eredményjelző táblán. A második negyedben az U-BT ledolgozta a hátrányát és a felek felváltva vezettek, de szünetre a svájciak vonulhattak minimális előnnyel (38-41).

A második félidő elején a kolozsváriak állva hagyták ellenfelüket, egy 12-2-es rohammal elhúztak 50-43-ra, ezt az előnyt aztán már nem is engedték ki a kezükből.

A 77-64-es végeredmény azt jelenti, hogy az U-BT története során először bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe, ahol a török Darüşşafaka Basketbol, az olasz Happy Casa Brindisi és az izraeli Hapoel Holon lesz az ellenfele.

Az U-BT mérkőzései a G-csoportban
október 6: Kolozsvári U-BT – Darüssafaka
október 18: Happy Casa Brindisi – Kolozsvári U-BT
november 2: Hapoel Holon – Kolozsvári U-BT
november 17: Kolozsvári U-BT – Hapoel Holon
december 15: Kolozsvári U-BT – Happy Casa Brindisi
december 22: Darüssafaka – Kolozsvári U-BT 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?