Férfi kosárlabda bajnoki döntő: lépéselőnyben a Kolozsvári U-BT

Péntek este 20 órai kezdettel ismét összecsap a Kolozsvári U-BT és a Nagyváradi CSM a férfi kosárlabda bajnoki döntő második mérkőzésén.

Az alapszakaszgyőztes Kolozsvári U-BT azzal a céllal fut ki pénteken este a Szamos parti BT Aréna küzdőterére a férfi kosárlabda bajnoki döntő második mérkőzésén, hogy két nappal korában szerzett győzelmére ráerősítve megtartsa pályaelőnyét a Nagyváradi CSM-vel szemben.

Fotó: Kolozsvári U-BT/Manases SándorA „teltházas" (a 9300 férőhelyes csarnokban eladásra kínált 2325 jegy elkelt – szerk. megj.) első mérkőzésen mindkét csapat a védekezésre helyezte a hangsúlyt, ezzel is magyarázható, hogy rendkívül pontszegény mérkőzést láthattunk. A rajtot a vendégek kapták el jobban, a mérkőzés első kosarát Tudor Fometescu szerezte, miközben Mihai Silvășan tanítványai három egymásután támadást sem tudtak dobásig vinni. A jeget a kubai Karel Guzman törte meg egy zsákolással, de a kolozsvári születésű Cătălin Baciu bizonyítási vágya ismét előnyhöz juttatta a váradiakat. Akik ekkor még nem sejthették, hogy 6-5-nél vezettek utoljára a mérkőzés során, a házigazda Egyetemisták elsősorban Andrija Stipanovic palánk alatti kosarainak köszönhetően átvette a vezetést. Az U-BT 18-15-nél mehetett az első rövid szünetre.

A második negyed elején még kevesebb pont született, beszédes adat, hogy a 15. percben 22-20-at mutatott az eredményjelző tábla, ami egy „normális" mérkőzésen egy első negyedvégi részeredmény szokott lenni. A pontgyártás továbbra is akadozott, így aztán a félidőben regisztrált 29-26-os állás bármilyen végeredményt nyitottan tartott. 

A második félidőben többet próbálkoztak távoli dobásokkal, a CSM részéről Giordan Watson, az U-BT részéről pedig Patrick Richard és Donatas Tarolis jeleskedett. Amúgy e két kolozsvári játékosnak oroszlánrésze volt abban, hogy a közönség által frenetikusan biztatott házigazdák a meccs során először tíz pontos különbséget tudtak „összedobni” (57-47).

A negyedik negyed elején a CSM-nek volt még egy fellángolása, 6-2-es rohammal lokapodott közelebb, de Silvășan időkérése után Tarolis, Edwards és Richard is megzörgette a hálót egy-egy triplával, a 15 pontos előny lefaragása pedig lehetetlen küldetésnek bizonyult a vendégek számára. A végjátékban a hazai szakvezetés pályára küldte az ifiket is, így aztán a CSM tudott még egy kicsit kozmetikázni a végeredményen. (73-62).

A mérkőzés legjobbjai hazai oldalon Donatas Tarolis (21 pont és 6 lepattanó), Andrija Stipanovic (17 pont, 8 lepattanó, 4 assziszt) és Patrick Richard (13 pont, 5 lepattanó és 5 assziszt), illetve a vendégeknél Cătălin Baciu (13 pont. 5 lepattanó) és Aaron Broussard (10 pont, 3 lepattanó, 3 assziszt) voltak.

A három győzelemig tartó párharc második mérkőzését pénteken este 8 órai kezdettel rendezik meg a BT Arénában, majd a párharc Nagyváradon folytatódik.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?