Férfi kosár: a Nagyváradi CSM se tudta megállítani a hibátlanul menetelő U-BT-t

Fotó: Facebook/U-BTTizenegyedik mérkőzését is megnyerte a Kolozsvári U-BT a férfi kosárlabda-bajnokság idei szezonjában, Mihai Silvășan tanítványai a tavalyi „társbajnok” Nagyváradi CSM fölött diadalmaskodtak hétfő este 90-77-re.

A koronavírus-járvány kapcsán bevezetett megszorítások miatt az idei szezonban úgynevezett „boboréktornákon” csapnak össze a férfi kosárlabda-bajnokság résztvevői. A hetedik ilyen négycsapatos minitorna hétfőn kezdődött el a kolozsvári BT Arénában a házigazda Kolozsvári U-BT, a Nagyváradi CSM, a Bukaresti Steaua és a Temesvári SCM részvételével.

A zárt ajtók mögött megrendezett torna első összecsapásán a fővárosiak 82-71-re legyőzték Dragan Petricsevics temesvári csapatát, majd a torna legnagyobb érdeklődéssel várt összecsapásán a Kolozsvári U-BT a Nagyváradi CSM-vel mérte össze – idén először - tudását.

A mérkőzést a házigazdák kezdték jobban, az U-BT bosnyák centere, Andrija Stipanović egyértelműen utalta a palánk alatti területet, támadásban és védekezésben is tarthatatlan volt a nagyváradiak számára. A vendégek Watson, Green és Holt féltávoli és távoli dobásaival maradtak meccsben, az első negyed végén 23-20-at mutatott az eredményjelző tábla.

A minimális előny 11 pontosra (48-37) nőtt a szünetig, s ez elsősorban a fiatal Stefan Grasu bátor betöréseinek és a litván Donatas Tarolis lendületes játékának volt köszönhető.

A második félidő elején „színre léptek” az egyetemisták leglátványosabb játékosai, Justin Edwards és Karel Guzman zsákolásai elvették a nagyváradiak megmaradt kedvét is a játéktól.

Férfi kosárlabda, 7. kolozsvári minitorna

  • Bukaresti Steaua-Temesvári SCM 82-71
  • Kolozsvári U-BT-Nagyváradi CSM 90-77

A tabella első helyén a Nagyszebeni CSU áll 24 ponttal a 22 pontos Kolozsvári U-BT előtt, viszont a nagyszebeniek kettővel több mérkőzést játszottak és kétszer vesztesen hagyták el a pályát.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?