Férfi kosár BL: kikapott Ludwigsburgban a Kolozsvári U-BT

Fotó: championsleague.basketballNem tudta Németországban lezárni a az MHP Riesen Ludwigsburg elleni párharcot a Kolozsvári U-BT a férfi Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, így jövő kedden a kolozsvári BT Arénában dől el, hogy ki lesz a bilbaói Final Four utolsó résztvevője.

Tizennyolc percig fej fej mellett haladtak a csapatok az első félidőben; egyszer a házigazda németeknél, egyszer pedig a vendégeknél volt az előny. A mérkőzés egyes szakaszaiban a Riesen eredményesen alkalmazták legfőbb fegyverüket, a labdafelhozatalt késleltető, akadályozó magas védekezést, máskor viszont az Egyetemisták könnyedén átvitték a labdát az ellenfél térfelére és meg tudták játszani begyakorolt figuráikat. Aztán észrevétlenül, kissé véletlenszerűen a németek összehoztak egy 7-0-s sorozatot, aminek köszönhetően a mérkőzés legnagyobb előnyével mehettek szünetre.

A kedden lejátszott másik három negyeddöntőben a pályaelőnnyel induló csapatok idegenbeli győzelemmel biztosították be helyüket a bilbaói Final Fourban, ahol a Lenovo Tenerife-Hapoel Holon összecsapás győztese lesz az egyik döntős. Másik ágon a Baxi Manresa nyerte az össz-spanyol rangadót a kolozsváriak által is ismert Unicaja Malaga ellen, a spanyoloknek még egy hetet kell várniuk bilbaói ellenfelükre.

A második félidő elején az U-BT elővette legfontosabb fegyverét, a harci szellemét, tartását, Mihai Silvasan tanítványai minden labdáért keményen megharcoltak, és a különbség lassan-lassan 2 pontra csökkent. Ezután a Ludwigsburg percei következtek, akiknek megint összeállt a letámadásuk és több könnyű kosárral, majd Radebaugh triplájával először növelték kétszámjegyűre a különbséget (55-45). Újabb két jó kolozsvári támadás után a a Ludwigsburg ismét ellépett, de a negyed végét jelző dudaszóra érkező Patrick Richard tripla életben tartotta a kolozsvári esélyeket (64-57).  Ekkor már kipontozódott Dustin Hogue és a négy faulttal játszó Sztefan Bircsevics is csak „féllábbal volt a pályán”, így a neheze a Richard-Guzman-Stepanovic trióra esett. 

Az egyre fáradtabb kolozsváriak még egy utolsó erőfeszítést tettek a deficit ledolgozására, 3 perccel a vége előtt 79-69-nél Bircsevics három büntetőhöz jutott, amiből kettőt be is dobott, így az egykor 19 pontos hátrányt 8 pontra tudták csökkenteni az Egyetemisták. A németyek Simon és Radebaugh tripláival ismét elhúztak és innen már nem volt ereje, ideje a vendégcsapatnak visszakapaszkodni.

Férfi kosárlabda Bajnokok Ligája, negyeddöntő
MHP Riesen Ludwigsburg-Kolozsvári U-BT 92-75

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?