Megvan az első magyar érem az idei rövidpályás gyorskorcsolya-Eb-n

Sziliczei-Német Rebeka bronzérmet nyert 1500 méteren a rövidpályás gyorskorcsolyázók gdanski Európa-bajnokságának szombati napján.

Fotó: A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség hivatalos Facebook-oldala

A Ferencváros 24 éves sportolója világversenyen pályafutása első egyéni dobogós helyét érte el, ezzel folytatódott a magyarok remek sorozata a kontinensviadalokon, a csapat ugyanis így 2006 óta minden Eb-n szerzett érmet – hangsúlyozta beszámolójába az MTI.

A hétfős döntőben Sziliczei-Német körökön át az élen korcsolyázott, mígnem a két nagy favorit, Velzeboer és Desmet ritmust váltott és elkezdett az aranyért csatázni, csakhogy mindketten kicsúsztak. A női váltóval tavaly Eb-ezüstérmes magyar versenyző a táv végére elfáradt, így két olasz és egy holland rivális elviharzott mellette, utóbbi azonban ugyancsak elesett, így Sziliczei-Német ölébe hullott a bronzérem, mögötte pedig negyedikként ért célba Kónya Zsófia. A győzelem az olasz Elisa Confortoláé lett az ugyancsak olasz Gloria Ioriatti előtt.

„Ez a futam jellemzi leginkább a sportunkat. A jó taktikának köszönhetően jókor voltam jó helyen” – értékelt az M4 Sportnak Sziliczei-Német, aki hozzátette, szerinte régóta kijárt már neki az egyéni siker, de eddig valahogy soha nem neki és a csapattársainak kedveztek a nüanszok, most viszont igen. Megjegyezte, a remek eredménytől függetlenül tisztában van a hiányosságaival, így például az erőnlétén javítania kell.

Ugyancsak szombaton jutott döntőbe Magyarország férfiváltója: a Bontovics Balázs, Jászapáti Péter, Nógrádi Bence és Tiborcz Dániel összeállítású csapat a második elődöntőből kvalifikáltak a vasárnapi fináléba.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?