Összeállt a magyar csapat a bukaresti rövidpályás úszó-Eb-re

Nyolc férfi és tizenkét női versenyző képviseli majd Magyarországot a december 5-10-én rendezendő bukaresti rövidpályás úszó-Európa-bajnokságon.

Fotó: Magyar Úszószövetség

A hazai szövetség (MÚSZ) szombati közleménye szerint az elnökség a debreceni rövidpályás országos bajnokság zárónapján hagyta jóvá Sós Csaba szövetségi kapitány előterjesztését. A csapatba az olimpiai A-szintesek, a junior Európa-bajnokok, illetve a kapitány által kitűzött kvalifikációs szintet – azaz a 2021-es rövidpályás Eb nyolcadikjainak idejét – teljesítők kerülhettek be.

A közlemény szerint Sós Csaba eredetileg több mint 20 úszót nevezett meg az előterjesztésében, de többen jelezték, hogy nem kívánnak indulni a kontinensviadalon. Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid a közvetlenül a bukaresti Eb előtt sorra kerülő madeirai nyíltvízi világkupára készül, Rasovszkynak ráadásul egyetemi záróvizsgája lesz decemberben. Sárkány Zalán a nagypályás viadalokon szeretne inkább részt venni, mert több távon is esélye lehet az olimpiai A-szint elérésére. Ugyanebből az okból hagyja ki az Eb-t Sebestyén Dalma és Mihályvári-Farkas Viktória, Kapás Boglárka pedig még nem döntött, de lehetséges, hogy csak a 400 vegyes idejére utazik majd el Bukarestbe.

Magyarország rövidpályás Eb-csapata: Holló Balázs, Jászó Ádám, Kovács Benedek, Márton Richárd, Nell Olivér, Németh Nándor, Szabó Szebasztián, Zombori Gábor, illetve Flück Nóra, Jackl Vivien, Jakabos Zsuzsanna, Kapás Boglárka, ,Késely Ajna, Komoróczy Lora Fanni, Molnár Dóra, Nagy Napsugár, Pádár Nikolett, Senánszky Petra, Szabó-Feltóthy Eszter, Ugrai Panna.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?