Kapás Boglárka és Burián Katalin is bronzérmes lett az úszó Eb-n

Kapás Boglárka bronzérmet nyert 400 méter gyorson, Burián Katalin pedig szintén a harmadik helyen végzett 200 méter háton vasárnap, a budapesti úszó Európa-bajnokság zárónapján.

A 28 éves Kapás 4:06.90 perces idővel lett harmadik, megelőzve a szám másik magyar versenyzőjét, a negyedik helyen végző Késely Ajnát, aki 4:07.42-vel csapott célba.

Kapás Boglárka | Fotó: MTI

Kapás – ennek a számnak a 2016-os Európa-bajnoka – a második, míg a 2018-as glasgow-i kontinensviadalon ezüstérmes Késely Ajna a negyedik idővel várta a finálét. A döntőben a két magyar szinte végig egymás mellett úszott, a hajrája azonban Kapásnak sokkal jobban sikerült.

Az aranyérmet az olasz Simona Quadarella nyerte, aki így a 800, az 1500 és a 400 métert is megnyerte gyorson.

Kapás három éremmel zárta a kontinensviadalt: korábban 200 méter pillangón megvédte címét, a 4x200 méteres női gyorsváltó tagjaként pedig második lett. A 19 éves Késely a 800 és az 1500 méter gyors után a harmadik számában is negyedik lett.

A 26 éves Burián Katalin – aki 2018-ban Glasgow-ban is harmadik volt – 2:07.87 perces idővel csapott célba, a szám másik magyarja, Szabó-Feltóthy Eszter 2:10.19-cel a hetedik lett.

Burián Katalin | Fotó: MTI

Az aranyérmet az olasz Margherita Panziera nyerte, aki gyorsan ellépett a mezőnytől és győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben. Burián az utolsó csapásig hatalmas harcot vívott Cassie Wilddal, akinek a benyúlása jobban sikerült, és a brit szerezte meg az ezüstérmet.   

„Nagyon fáradt vagyok, nem is tudom, hogy csináltam ezt az úszást. Utolsó nap mindig nagyon nehéz a fő számodat úszni, hiszen a csapat nagy része ilyenkor már otthon van. Ráadásul két éve nem volt hasonló világverseny, így nem gondoltam volna, hogy ilyen időt fogok menni, de Budapesten akkor is dobogóra akartam állni, ha belepusztulok” – nyilatkozta az M4 Sportnak könnyeivel küszködve Burián.

Kimaradt?