Kosárlabda: nem bírta a végét a Sepsi-SIC, vereséggel kezdett az Arad elleni elődöntőben

A harmadik negyed végén még vezetett, végül 79–86-ra kikapott aradi ellenfelétől a Sepsi-SIC hazai pályán, a bajnoki elődöntő első meccsén.

Otthon játszhatta első elődöntős mérkőzését a Sepsi-SIC csapata a román bajnokság elődöntőjében. A székely csapat számára kiemelten fontos lett volna, hogy győzelemmel tudja kezdeni az Arad elleni párharcot.  Azt már korábban tudni lehetett, hogy a sepsiszentgyörgyiek sérülés miatt nem számíthatnak egyik legfontosabb játékosukra, Morgan Greenre, akinek hiánya nagy hátrányt jelent.

Az alapszakaszban mindkét csapat hazai pályán tudta legyőzni a másikat.  Sok embert meglepett a SIC vendégként elszenvedett veresége, a bajnoki elődöntőben viszont lehetőség nyílik számukra a visszavágásra.

Ahogyan az lenni szokott, a szurkolótábor ismét kiváló hangulatot teremtett a Sepsi Arénában. Sokkal jobban is tudta kezdeni a mérkőzést ellenfelénél a hazai csapat, Hrisztováék hamar tizenegy pontos előnyre tettek szert. Gyorsan összeszedték magukat az aradiak, Vitulova vezérletével már az első negyedben felzárkóztak a SIC-re, eltűntetve a különbség nagy részét.

Illusztráció forrása: Sepsi-SIC Facebook-oldala

Szorosnak ígérkezett ezt követően a folytatás, a vendégek ugyanis 30-30-nál utolérték a szentgyörgyi együttest. Néhány perc erejéig visszaesni látszott a pontgyártás és a mérkőzés tempója is, a félidő végéhez közeledve ismét a SIC tudott belendülni. Hrisztova továbbra is vezéregyénisége volt a csapatnak, már ekkor húsz szerzett pont fölé tudott jutni.

A mérkőzés felénél még semmilyen lényeges kérdés nem volt eldőlve, sok múlott az utolsó két negyeden. Bár a harmadikban úgy tűnt, ismét lendületbe jött a hazai csapat, az aradiak újfent reagálni tudtak. Részükről többek között a svéd Murray jó játékát érdemes kiemelni, de rajta kívül többen szórták a pontokat, védekezésben sem volt egyszerű dolga a Sepsi SIC-nek.

A kevés pontot hozó harmadik negyedben a vendégek bizonyultak jobbnak, 57–56-ról jöhetett az utolsó tíz perc. Ezúttal az Arad tudta magához ragadni az irányítást, bár az eredmény továbbra is szorosan alakult, egyértelműen jobban kezdtek játszani ellenfelüknél.

Kezdett egyre inkább kinyílni az olló a vendégek javára, a hajrához közeledve pedig sürgős volt a sepsiszentgyörgyieknek, hogy összeszedjék magukat. Armanu triplájával ugyan sikerült csökkenteni a különbséget, fontos pillanatokban túl sok volt a hiba a csapat játékában.

Nagy hajrá kellett volna a SIC-től a meccs megmentéséhez, az aradiak viszont stabilan dobták kiharcolt büntetőiket, nem adtak esélyt Zoran Mikes csapatának. A hazai közönség biztatása ugyan utolsó pillanatig kitartott, de az Arad végül 86–79-re győzni tudott.

Nehéz dolga lesz a történtek után Gereben Líviáéknak, jövő héten Aradon kötelező lesz számukra a győzelem. A másik bajnoki elődöntőben a Konstancai CSM és a CSM Târgoviște küzd meg egymással.

Sepsi-SIC – Aradi FCC Baschet 79–86 (23–20, 20–19, 14–17, 22–30)

Sepsi Aréna

Pontszerzők: B. Hristova (38), C.M. Range (13), M. Jankovics (9), E. Nyström (9), K. Armanu (6), J. Pasics (3), S. Cătinean, illetve T. Murray (27), A.G. Easley (19), T. Vitulova (17), Biszak B. (11), N. Mititelu (7), B. Voica (3), A. Ghiță (2)

Edzők: Zoran Mikes, illetve Miroszlav Popov

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?