Történelmi siker: először szerepel az Euroligában a Sepsi-SIC

Története során először szerepelhet a legrangosabb európai kupasorozatban, a női kosárlabda Euroligában a Sepsi-SIC csapata, amely szerda este Lettországban is legyzőte a TTT Rigát és ezzel kettős sikerrel, 122-116-os összesítéssel nyerte meg a selejtezős párharcot. 

Nézze újra nálunk a szerzációs győzelmet.

A baltiak már a mérkőzés első perceiben vezetést szereztek, de a háromszékiek „tapadtak” ellenfelükre, egy labdabirtoklásnál nagyobb előnyt egyszer se engedélyeztek a TTT-nek. Hristova 6-7-es vezetéshez segítette a Sepsit, majd a nyitónegyed utolsó felében a Riga egy 6-2-es rohamot produkált, és 14-12-es előnnyel zárta az első tíz percet.

A Sepsi hat egymást követő ponttal vágott vissza, 19-22-es állásnál a házigazda alakulat edzői stábja időt kért. A második negyed hajrára a székelyföldieknek sikerült jobban, így szünetre 27-30 állásnál mehettek a csapatok.

A harmadik negyed első felében a Riga még tartani tudta a lépést Gerebenékkel, sőt Jasa pontjaival még a vezetést is visszavették a lettek. De innen már csak egy csapat volt a pályán, Zoran Mikes tanítványai visszavették a vezetést és elkezdtek elhúzni. (39-46). A zárónegyed elején a különbség egyre nőtt, maximális szintjét 5 perccel a vége előtt érte el, amikor Hristova távoli kosarával először nőtt kétszámjegyűre a különbség (44-55). 

A hazai 5 pontos győzelem (59-54) mellett ez azt jelentette, hogy a letteknek 16 pontos hátrányt kellett volna ledolgozniuk 5 perc alatt. A háromszékie lányok kieresztettek, a TTT közelebb férkőzőtt, de a dudaszó 62-63-as vendégsikert szentesített. 

A Sepsi-SIC 122-116-os összesítéssel nyerte meg a TTT Riga elleni párharcot és ezzel története során először bejutott az Euroliga csoportkörében. A háromszékiek az A csoportban szerepelnek majd, ahol a spnayol Valencia, az olasz Familia Schio, a DVTK Miskolc, a spanyol Casademont Zaragoza, a francia LDLC ASVEL Women, a lengyel UMCS Lublin és a török Fenerbahce vár rájuk.

Az összecsapás legjobbja Ellen Nystrom volt, aki 21 pontjával (4/4 kintről), 3 lepattanójával és 2 asszisztjával járult hozzá a Sepsi győzelméhez. Őt Borislava Hristova követte 16 ponttal, 6 lepattanóval, 3 labdaszerzéssel, 2 blokkal és 9 eladott labdával.

Női kosárlabda Euroliga, selejtező, visszavágó

  • TTT Riga – Sepsi-SIC 62–63 (14–12, 13–18, 12–16, 23–17)

Kapcsolódók

Kimaradt?