Női kosár Európa Kupa: csúnya vereségbe futott bele Lyonban a Sepsi-SIC

Fotó: ASVEL FemininTizenöt pontos vereséget szenvedett a női kosárlabda Európa Kupa 2022–2023-as szezonjában a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC, a zöld-fehérek a francia LDLC ASVEL Féminin vendégeként találtak legyőzőre.

A lyoni sportcsarnokban végig éneklő Székely Légió biztatása is kevésnek bizonyult az ASVEL ellen, Zoran Mikes tanítványai már az első percekben hátrányba kerültek. Az első negyed végén 33-18-at mutatott az eredményjelző tábla. A második játékrészben Mikes több korai időkéréssel próbálta felrázni a lányokat, akik mutatták ugyan jelét annak, hogy tudnak úk is kosarazni, de a franciáknak mindenre volt válaszuk, így szünetre 2 ponttal nőtt a házigazda alakulat előnye. (55-18)

A harmadik negyedre végre összeállt a Sepsi-SIC támadójátéka, Hristováék 25-17-re megnyerték ezt a játékrészt és 9 pontra megközelítve a Lyont, elhitette a 30 vendégszurkolóval, hogy van itt keresnivaló.

Az utolsó negyedre „elfogyott” a Sepsi-SIC, az ASVEL magasabb fokozatra kapcsolat, a végén elsüllyedt két nagyon távoli tripla is, így a zöld-fehéreknek jövő szerdán 15 pontos hátrányt kellene megfordítaniuk ahhoz, hogy továbbjussanak a sorozat negyeddöntőjébe.

Női kosárlabda Európa Kupa, nyolcaddöntő, első összecsapás

  • LDLC ASVEL Féminin –Sepsi-SIC 91–76 (33–18, 22–20, 17–25, 19–13)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?