Női kosár Európa Kupa: újabb törökországi győzelemmel őrizte meg hibátlan mérlegét a Sepsi-SIC

Százszázalékos mérleggel vezeti női kosárlabda Európa Kupa E-csoportját a Sepsi-SIC, amely csütörtök este fölényes, 89-72 arányú győzelmet aratott Törökországban a Bursa Uludag Basketbol fölött.

Alig egy héttel azt követen, hogy Ankarában két vállra fektette a Nesibe Aydin csapatát, a Zoran Mikes által irányított Sepsi-SIC a női kosárlabda Európa Kupa E-csoportjának másik török alakulathoz, a Bursa Uludag Basketbolhoz látogatott. A háromszékiek önbizalomtól duzzadóan érkeztek Márvány-tenger partján fekvő török nagyvárosba, hiszen a hazai pontvadászat mellett az európai kupában is hibátlan mérleggel vezetik csoportjukat.

A zöld-fehérek már a mérkőzés elején nyilvánvalóvá tették vendéglátójukkal, hogy győzni érkeztek, Boriszlava Hrisztova és Britney Jones távoli dobásainek is köszönhetően az első negyedet követően 15 pontos előnnyel (14-29) mehettek Mikes mestertől tanácsot hallgatni.

Az erős rajt után a Sepsi-SIC visszavett kicsit az iramból, a hazaiak megpróbáltak közelebb férkőzni, de a kulcsmomentumokban mindig érkezett válasz a török kosarakra. A Bursa minimálisan ugyan, de megnyerte a két közbenső negyedet, így az utolsó tíz percnek 10 pontos előnnyel vágott neki a Sepsi-SIC.

A végjáték aztán nem lett szoros, mert a Jones-Hrisztova páros remekül muzsikált, így a háromszékiek megnyugtató fölénnyel diadalmaskodtak. Jövő héten újabb kiszállás vár Anemarie Gödri-Părăuékra, szerdán az izraeli Hapoel Holon vendégei lesznek.

Női kosárlabda Európa Kupa, E csoport, 3. Forduló

  • Bursa Uludag Basketbol–Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC 72–89
  • Hapoel Holon–Nesibe Aydin 74–59

A csoport állása:
1. Sepsi-SIC           6
2. Hapoel Holon   5
3. Nesibe Aydin    4
4. Bursa Uludag    3

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?