Női kosár: hatodik Román Kupáját gyűjtötte be a Sepsi-SIC

Sorozatban negyedik Román Kupa-trófeáját szerezte meg vasárnap este a Sepsi-SIC női kosárlabdacsapat, miután a Szatmárnémetiben megrendezett Final Four döntőjében sima, 83-55 (20-20, 21-15, 21-14, 21-6) arányú győzelmet aratott a Kolozsvári U fölött.

6 TIME ROMANIAN CUP WINNERS! ????????????????????????

Közzétette: Sepsi-SIC – 2021. február 21., vasárnap

Ráijesztett sokkal esélyesebb ellenfelére a Kolozsvári U a női kosárlabda Román Kupa döntőjében: a Szamos-partiak a mérkőzés elején produkált 6-0-s rohammal jelezték, hogy nem szeretnének asszisztálni a trófeát már ötször (sorozatban háromszor) elhódító Sepsi-SIC diadalmenetéhez. Örömük nem tartott sokáig, ugyanis a háromszékiek Orbán, Tobin és Gardner kosaraival replikáztak és „helyreállították  a világ rendjét”. A kolozsvári kispad időkérése után is maradt a szoros eredmény, a Sepsi-SIC kosaraira rendre érkezett válasz kolozsvári oldalról. A negyed végén Pasic triplájánál nőtt először 4 pontosra a különbség, de Joannisz Kukosz újabb időkérése után az U dobott két kosarat és a játékosok 20-20-as állásnál mehettek edzői tanácsot hallgatni egy percig.

A második negyedben sem mutatkozott ki a két csapat közötti szintkülönbség, Timbilla kosarára Gardner és Tobin válaszolt, amivel a Sepsi-SIC ismét ellépett egy kissé (28-24), viszont Ruxandra Chiș percei következtek, aki két 3 pontost is elsüllyesztett és az U már vezetett (33-32). Zoran Mikes tanítványai tovább növelték az iramot, Anemarie Gödri-Părău és Gardner pontjaival ismét visszavették az irányítást, amit aztán meg is tudtak tartani nagyszüneig (41-35).

A második félidő elején először nőtt 8 pontosra a háromszékiek előnye, viszont az U még innen is vissza tudott kapaszkodni és egyenlített 45-nél. Tobin és Gardner elkezdett megdolgozni a pénzéért, és a különbség lassan, de biztosan ismét elkezdett nőni a két csapat között.

Az utolsó negyed 62-49-es állásról indult, s bár Fleșernek volt még egy megvillanása, egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy a kolozsváriak veszte a rövidebb padjuk lett. A kezdőik a végére elfáradtak, így a Sepsi-SIC az utolsó negyedben nagyon „odacsapott”: ezt a játékrészt a székelyföldiek 21-6-ra nyerték meg.

Női kosár Román Kupa, döntő
Sepsi-SIC-Kolozsvári U 83-55 (20–20, 21–15, 21–14, 21–6)
Sepsi-SIC: Gardner 20 (3x3), Tobin 18, Gödri-Părău 13, Pasic 7 (1x3), Orbán 7 (1x3). Cserék: Mandache 12, Kelemen 6 (2x3), Cătinean, Pavlopoulou, Ghizilă. Edző: Zoran Mikes
Kolozsvári U: Timbilla 17, Campbell 16, Fleșer 10, Chiș 8 (2x3), Uiuiu 4. Cserék: Bobar, Stoica, Popovici, Lazăr, Moldovan. Edző: Joannisz Kukosz

(Címlapfotó forrása: Facebook/Sepsi-SIC)

Kapcsolódók

Kimaradt?