Női kosár: nem volt egy súlycsoportban a Sepsi-SIC és az Agronomia

Újabb kiütéses vereséget mért soros ellenfelére a Sepsi-SIC a női kosárlabda országos bajnokságban, a háromszékiek a Nemzeti Liga 11. fordulójában 100-41-re verték a Bukaresti Agronomia csapatát.

Lassan ott tartunk, hogy nem csupán a Sepsi-SIC ellenfeleit, hanem magukat a háromszéki lányokat is kezdjük sajnálni egy-egy bajnoki forduló után. Milyen érzés lehet úgy pályára lépni, hogy a győztes kiléte egy pillanatig se merül fel, az egyetlen ismeretlene a mérkőzésnek, hogy 30, 40, 50 vagy 60 ponttal nyer Zoran Mikes csapata?

Nemzeti Liga, 7. forduló / Liga Națională, etapa 7

Közzétette: Sepsi-SIC – 2021. február 13., szombat

Ez forgatókönyv érvényesült a hétvégén is, amikor a Sepsi-SIC a 7. fordulóból elmaradt összecsapását pótolta a Bukaresti Agronomia ellen Kézdivásárhelyen. A zöld-fehérek egy 10-0-s rohammal jelezték a fővárosiaknak, hogy „semmi keresnivalójuk sincs” Székelyföldön, majd a negyed végéig tovább növelték előnyüket. A második negyedet „csak” 10 ponttal nyerte meg Zoran Mikes csapata, így szünetben az állás 44-21 volt.

Az ekkor még tisztesnek mondható eredmény a harmadik negyedben vált szégyenletessé, hiszen a szentgyörgyi lányok „oktattak”: 10 perc alatt úgy dobtak 33 pontot, hogy az ellenfélnek csak a becsületkosár jött össze. 77-23-as állásról kezdődött az utolsó negyed, a háromszéki edző mindenkinek lehetőséget biztosított, így a mérkőzés legszorosabb 10 percét láthatták a tévénézők.

A háromszékiek az Agronomia ellen aratott sikerükkel az alapszakasz felénél százszázalékos teljesítménnyel állnak a tabella élén, és készülhetnek a Román Kupa négyes döntőjére, amelyet a következő hétvégén Szatmárnémetiben rendeznek. A zöld-fehéreknek a házigazda CSM ellen kell megküzdeniük a döntőbe jutásért, ahol a Kolozsvári U–Bukaresti Agronomia párharc győztese várhat majd rájuk.

Egy másik elmaradt mérkőzésen a hazai pályán játszó Kézdivásárhelyi SE 66-45-re verte az Agronomiát.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?