Női kosár Európa Kupa: hazai pályán győzött a Sepsi-SIC 

Sikerült megszereznie az első győzelmét az Európa Kupában a Sepsi-SIC csapatának. A háromszékiek 15 pontos különbséggel nyertek a török Elaziğ İl Özel Idare csapatával szemben.

A sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC női kosárlabdacsapat az Európa Kupa csoportkörének második fordulójában a török Elaziğ İl Özel Idare csapatát fogadta a Sepsi Arénában. A vendégek az első fordulóban hazai pályán győzte le a győrieket 74-67-re, míg a Sepsi-SIC idegenben, az ukrán Prometej vendégeként maradt alul, 86-64 arányban.

Fotó: FIBA EuroCupZoran Mikes gárdája a tapasztalt orosz Marina Baș nélkül állt fel, ugyanis a felek közös megegyezéssel szerződést bontottak. A sepsiszentgyörgyi oldalon a Jovana Pašics, Shaqwedia Wallace, Maja Miljkovics, Orbán Nikolett és Brianna Fraser alkotta ötös állt fel kezdőként. A törökök edzője Kolby Morgant, Lindsey Pulliamt, Albina Razsevát, Nur Dabakoglut és Melike Yalcinkayát küldte a pályára.

A Sepsi-SIC - az előző heti kudarc után - a törökökkel szembeni mérkőzést sokkal határozottabban és keményebben kezdte meg, támadásban és védekezésben egyaránt. A mérkőzés első kosarait a hazaiak játékosa, Brianna Fraser szerezte. Jobbnak bizonyultak a mérkőzés első tíz percében a Zoran Mikes által irányított lányok, akik a 21-11-el zárták a negyedet. A második negyedben pontatlanok voltak a zöld-fehérek, amit kihasználtak a törökök, és értékesíteni tudták a hazaiak által elszórt labdákat. Habár az Aziz Akkaya által edzett Elazignak sikerült felzárkóznia és megnyerni a negyedet (9-13), az öltözőbe így is a Sepsi-SIC vonulhatott előnnyel.

A palánkcserét követően döcögve lendültek játékba a sepsiszentgyörgyiek, de előnyüket így is tartani tudták ellenfelükkel szemben. A hárompontos vonal mögül Kolby Morgan kétszer is betalált, amivel sikerült faragniuk a hátrányukból a törököknek (43-37). Morgan a negyed vége előtt ismét egy távolival próbálkozott, azonban sikertelenül, így megmaradt a hatpontos hazai előny. A mérkőzés utolsó negyedének első perceiben eldőlni látszott a párharc, Alina Podar és Brianna Fraser ebben nagy szerepet vállalt, sorra értékesíteni tudták dobásaikat. A vendégek sokáig kosarat sem tudtak dobni, a pontatlanságuknak Lindsey Pulliam vetett véget, azonban ez nem volt elegendő ahhoz, hogy megfordítsák a mérkőzést. A Sepsi-SIC így 62-47-re legyőzte a Sepsi Arénába látogató Elaziğ İl Özel Idare csapatát. A 15 pontos győzelemnek köszönhetően a háromszékiek megszerezték első győzelmüket az európai sorozatban.

A mérkőzés legjobbja a sepsiszentgyörgyiek játékosa, Brianna Fraser lett. Az amerikai légiós a 19 pontja mellett 18 lepattanót szedett.

A B-csoport másik, már szerdán lejátszott mérkőzésén a magyar Uni-Győr csapata hazai pályán botlott az ukrán BC Prometejel szemben. A mérkőzés végeredménye 83-117 lett, az ukrán csapatnak így sikerült megőriznie a veretlenségét az Európa Kupa B jelzésű csoportjában.

Az Európa Kupa következő fordulójában, október 27-én a sepsiszentgyörgyi csapat hazai környezetben fogadja a magyar Uni-Győrt, az ukrán BC Prometej, pedig a török Elaziğ otthonába látogat.

Európa Kupa, csoportkör, 2. forduló
Sesi-SIC–Elazig ll Özel Idare 62-47 (21-11, 9-13, 13-13, 19-10)
Sepsi-SIC: Pasics 8, Wallace 6, Ghizilă, Miljkovics 10, Orbán 7, Cătinean, Neagu 2, Croitoru, Podar 10, Fraser 19, Botos, Nemes. Edző: Zoran Mikes
Elaziğ İl Özel Idare: Bakir, Sönmez 3, Morgan 12, Türk, Pulliam 11, Yalcin 2, Razheva 4, Brych, Dabakoglu 10,Yalcinkaya 5. Edző: Aziz Akkaya

B-CSOPORT ÁLLÁSA

  1. BC PROMETEJ 2/0  4 pont
  2. SEPSI-SIC 1/1  3 pont
  3. ELAZIĞ İL ÖZEL IDARE 1/1 3 pont
  4. UNI-GYŐR 0/2   2 pont

 

Kapcsolódók

Kimaradt?