Női kosár: hetedik Román Kupáját gyűjtötte be a Sepsi-SIC

Fennállása hetedik Román Kupa-trófeáját szerezte meg vasárnap este a Sepsi-SIC női kosárlabdacsapat, a háromszéki lányok a fináléban 59-53-ra győzték le a Szatmárnémeti CSM-t.

A partiumi csapat kezdte jobban a döntőt, a CSM Kostowicz pontjaival 5-2-re elhúzott, majd a Sepsi egyenlítése után egy 10-0-s rohammal ismét a szatmárnémetiek voltak nyeregben. Az első negyed végéig Zoran Mikes tanítványai kissé fel tudtak zárkózni, de a szatmáriak 6 pontot így is meg tudtak őrizni előnyükből.

A játék képe a második negyedben sem változott, a Sepsi-SIC a következő 10 percben is folyamatosan futott az eredmény után, a csapatok 28-22-es partiumi vezetésnél mentek szünetre.

A második félidőre egy sokkal motiváltabb Sepsi futott ki, Jones triplája után már csak egy pont választotta el a feleket (30-29), de a CSM nem engedte ki a kezéből a vezetést, félóra után 44-42 volt az állás.

A háromszékiek Jovana Pasics triplájával vették át a vezetést, de a CSM 49-49-re még egyszer egálra mentette az összecsapást. A Sepsi jobban bírta az idegek harcát, az utolsó percre egy pontos előnnyel fordultak a háromszékiek (54-53).

Fodor elhibázta mindkét büntetőjét, majd Ghizilă egy triplával végleg eldöntötte meccs kimenetelét, bár a 59-53-es végeredményt Pasics állította be.

Női kosárlabda Román Kupa, döntő
Szatmárnémeti CSM–Sepsi-SIC 53-59

Kapcsolódók

Kimaradt?