Női kosár Európa Kupa: veretlenül zárta a csoportkört a Sepsi-SIC

Fotó: Sepsi-SICA belga Basket Namur Capitale lesz a Sepsi-SIC ellenfele az egyenes kieséses szakasznak a Sepsi-SIC csapatának a női kosárlabda Európa Kupában. A háromszékiek csütörtök este kiütéses győzelemmel (92-58) zárták a csoportkört a török Bursa ellen.

Nem okozott gondot a Sepsi-SIC csapatának a sereghajtó Bursa legyőzése a női kosárlabda Európa Kupa E-csoportjának zárófordulójában. Zoran Mikes tanítványai „állva hagyták” török ellenfelüket, egy 13-0-s rohammal jelezték szándékaikat, majd az első negyed végén 21-5-öt mutatott az eredményjelző tábla. Ugyanilyen regiszterben folytatódott a második negyed is, amelyet a háromszékiek 24-7-re nyertek meg, így szünetre 50-12-es vezetésnél vonulhattak a székelyföldi lányok. 

Az előny a harmadik negyed első perceiben egy 10-0-s rohammal tovább nőtt (60-12), de ezután a Mikes-lányok „leállították a motorokat”. Ezt kihasználva a Bursa elkezdte az eredmény kozmetizálását, az utolsó negyed 63:37-es állásnál kezdődött.

A Sepsi-SIC továbbra se tudott felpörögni, a Bursa pedig termelte a pontokat, egy adott ponton már csak -14-re voltak (65-51). Zoran Mikes időt kért, az alapos fejmosás után a hazaiak feleszméltek és ismét elkezdték a pontgyártást. A 92-58-as végeredmény már ismét a két csapat közötti különbséget tükrözte.

Győzelmével a Sepsi-SIC megtartotta tökéletes mérlegét az Európa Kupa E csoportjában, hatból hat győzelemmel az első helyen jutott tovább.

A háromszékiek következő ellenffene a belga Basket Namur Capitale lesz. Az odavágót január 5-én Belgiumban rendezik, a visszavágóra január 12-én kerül sor a Sepsi Arénában.

Női kosárlabda Európa Kupa, E csoport, 6. forduló
Sepsi-SIC–Bursa 92:58 (26:5, 24:7, 13:25, 29:21)

 

Kapcsolódók

Kimaradt?