Konferencia Liga: kétgólos hátrányból talpra állt, de a hosszabbítás után kiesett a Sepsi OSK

Nem sikerült bejutnia a Konferencia Liga csoportkörébe a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK-nak: a háromszéki labdarúgócsapat kétgólos hátrányból állt talpra Norvégiában a Bodo/Glimt elleni playoff-párharca visszavágóján, de a hosszabbításban kapott gól miatt, 3-2-es vereséggel búcsúzott a nemzetközi klubtornától. Kiesett a Konstancai Farul is, így egyetlen romániai csapat sem maradt az európai porondon.

Ismeretes, hogy a háromszéki együttes a múlt héten, hazai pályán jegyzett 2-2-es döntetlen után jo esélyekkel utazott el a skandinávok elleni visszavágóra. Sporttörténetet reméltek a csütörtök esti meccsen, de ellenfelük két gyors góllal (Sorli 23. perc, Pellegrino 28. perc) jelentős hátrányba hozta Liviu Ciobotariu edző legénységét.

Alimi gólja után még sokáig versenyben volt a továbbjutásért a Sepsi OSK Norvégiában | Fotó: Agerpres/EPA

Ezzel viszont nem ért még véget a meccs, Alimi a 42. percben, majd a szünet után Varga Roland a 46. percben egyenlítette ki az állást. Sok helyzete volt a norvégoknak, de jól működött a háromszékiek védelme, több gól pedig a rendes játékidő végéig már nem esett.

A 4-4-es összesített miatt hosszabbítással folytatódott a találkozó, egy büntető pedig megpecsételte a Sepsi OSK sorsát. Păun kezezése miatt diktált tizenegyest a játékvezető, amit Pellegrino hibátlanul értékesített a 100. percben. Rögtön ezután viszont Marius Ștefănescu ellentámadásból szenzációs gólt szerzett, de a partjelző lest mutatott. A videóbíró (VAR) segítségét kérték a helyzet eldöntéséhez, amely érvénytelenítette a találatot. Ștefănescu  különben a hajrában begyűjtötte a második sárgalapját, ezért kiállították.

Persze ez már nem sokat változtatott a végeredményen, a Bodo jutott a csoportkörbe, a Sepsi OSK pedig emelt fővel ugyan, de elbúcsúzott a nemzetközi klubtornától.

Diószegi László, a Sepsi OSK tulajdonosa a DigiSport műsorában telefonon azt mondta, hogy nincs amiért szégyenkezniük, hiszen 120 percen keresztül harcoltak.

Öt év után nem lesz romániai csapat a főtáblán

Amíg a háromszékiek nagy csatában maradtak alul egy náluk esélyesebbnek tartott alakulattal szemben, addig a román bajnok Konstancai Farul a HJK Helsinki elleni hazai 2-1-es győzelme után csütörtök este meglepetésre kikapott 2-0-ra a finnországi visszavágón. Mivel a tengerpartiak is kiestek a playoff-körben, öt év után megint nem lesz romániai csapat európai klubtorna főtábláján.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?