Konferencia Liga: „Norvég vizsgára” készül a Sepsi OSK

„Elő a sálakkal. Meccsnap van” – üzente Facebook-oldalán a Sepsi OSK élvonalbeli labdarúgócsapata, hiszen csütörtök este rendezik a Konferencia Liga playoff-körének első mérkőzését. A sepsiszentgyörgyiek a norvég Bodo/Glimt gárdáját fogadják, de a csoportkörért játszik a Konstancai Farul és a Ferencváros is.

Az eddigi legfontosabb mérkőzésükre edzettek | Fotó: Sepsi OSK

„Nagyon fontos vizsga előtt állunk” – mondta Liviu Ciobotariu, a Sepsi OSK labdarúgócsapatának vezetőedzője, amikor sajtótájékoztatón ismertette a Konferencia Liga playoff-körében rájuk váró párharcukat.

Mint már beszámoltunk róla, a háromszéki együttest már csak a Bodo/Glimt csapata választja el a csoportkörtől, de a korábbi norvég bajnok, az elmúlt idényben ezüstérmes skandináv csapat egyáltalán nem ígérkezik könnyű ellenfélnek. A papírforma szerint esélyesebbek is a Sepsi OSK-nál, de ne felejtsük el, hogy ez a selejtezők során már legyőzött CSZKA Szófia esetében is így volt.

Ciobotariu figyelmeztetett viszont arra, hogy mostani ellenfelük teljesen más játékstílust képvisel, mint azok az együttesek, akikkel korábban találkoztak. „Taktikailag rendkívül fegyelmezettek és nagyon jól szervezett a védelmük. Tapasztalt és jó játékosaik vannak. Nagyon gyorsan eljutnak az ellenfél kapujához és rendre sok gólt szereznek. Emiatt nagyon jól szervezettek kell legyünk mi is a védelemben, és persze gólt is kell szereznünk. Mondhatjuk azt, hogy tökéletes játékot kell mutassunk ahhoz, hogy továbbjutási esélyünket megőrizzük a visszavágóra” – ecsetelte a sepsiszentgyörgyi együttes szakvezetője.

Hazai pályán kezdenek csütörtökön 20 órakor (a DigiSport élőben közvetíti), és teltházas meccsre van kilátás.

A Sepsi OSK játékosa, Marius Ștefănescu szerint ez az eddigi legfontosabb mérkőzésük, ők pedig nagyon elszántak annak érdekében, hogy céljukat megvalósítsák. Ő is és az edző is kiemelte, hogy a Sepsi OSK számára történelmi sikert jelentene a csoportkörbe jutás. „Azóta szeretnénk ezt elérni, amióta az idény elkezdődött” – jegyezte meg Ciobotariu.

Elismerte, hogy az elmúlt másfél hónap zsúfolt programja leterhelte a futballistáit, de meglátsa szerint most nem foglalkozhatnak a fáradtsággal. Hasonlóképp nem gondol arra sem, hogy a jövő heti visszavágó előtt hétvégén még a Poli Iași vendégeként is pályára kell lépniük a SuperLiga 7. fordulójában. Ezt a meccset szerették volna elhalasztani, de arra csak akkor lett volna lehetőség, ha a Konstancai Farul–Craiovai Universitatea találkozóját is elnapolták volna, az oltyán gárda viszont abba nem egyezett bele.

A háromszékiek egyelőre veretlenek a hazai élvonalban, a román bajnok Farul ellenben SuperLiga-vereségek sora után készül a HJK Helsinki elleni Konferencia Liga-meccsére. Gheorghe Hagi tengerparti együttese is hazai pályán kezd ma, ugyanúgy 20 órakor fogadja finn ellenfelét, mint a Sepsi OSK.

A magyarországi csapatok közül már csak a Ferencváros van versenyben a nemzetközi porondon. Idegenben kezd 19 órától a litván Zalgiris Vilnius ellen.

Konferencia Liga, playoff, első mérkőzés

  • Zalgiris Vilnius–Ferencváros (csütörtök, 19 óra)
  • Sepsi OSK–Bodo/Glimt (csütörtök, 20 óra)
  • Konstancai Farul–HJK Helsinki (csütörtök, 20 óra)
16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?