Konferencia Liga: playoff-körbe jutott a Konstancai Farul

A Konstancai Farul labdarúgócsapata 2-0-ra legyőzte Észtországban a Flora Tallinn együttesét a Konferencia Liga harmadik selejtezőkörének szerdai visszavágóján, így 5-0-s összesítettel továbbjutott az európai klubtorna playoff-körébe.

A csoportkörért a HJK Helsinki–Qarabag párharc győztesével játszik majd. Az azeri gárda hazai környezetben 2-1-re nyert múlt héten, a finnországi visszavágót csütörtökön 19 órakor rendezik.

Továbbjutásával a román bajnok tengerparti alakulat már bebiztosított magának egy 750 ezer eurós jutalmat az Európai Labdarúgó-szövetségtől (UEFA), ugyanakkor a főtáblás szereplés közel hárommillió eurós bevétellel kecsegtet.

Ebben már nem lesz Gheorghe Hagi csapatának segítségére Denis Alibec, a csatár ugyanis szerdán Katarba igazolt.

A Konferencia Liga harmadik selejtezőkörének visszavágóján a Sepsi OSK csütörtökön az Aktobe vendége lesz 19 órától, míg az FCSB 20 órakor kezd Dániában a Nordsjaelland ellen. Mindkét együttes döntetlenről folytatja a párharcot: a háromszékiek 1-1, a bukarestiek 0-0-s remit követően pályáznak idegenben továbbjutásra.

A magyarországi csapatok közül a Ferencváros fél lábbal már a playoff-körben érezheti magát, hiszen egy hete 6-1-re „iskolázta le” Máltán a Hamrun Spartanst, amelyiket csütörtökön 20 órától fogadja a visszavágón. A Debrecen–Rapid Wien találkozó csütörtökön 22 órakor kezdődik, és gól nélküli döntetlenről „folytatódik”.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?