Konferencia Liga: Lépéselőnyben céloz továbbjutást a Sepsi OSK

Kétgólos előnyben várja a labdarúgó-Konferencia Liga második selejtezőkörének visszavágóját a Sepsi OSK, amelyik a bulgáriai 2-0-ás győzelme után csütörtökön 20 órakor fogadja a CSZKA Szófiát.

A múlt héten előnybe került a Sepsi OSK, most hazai pályán ünnepelne továbbjutást | Fotó: Sepsi OSK Facebook-oldala

Liviu Ciobotariu, a sepsiszentgyörgyiek edzője már leszögezte, hogy csakis a továbbjutás lebeg a szemük előtt, ugyanakkor hiába ismerték ki ellenfelük gyenge pontjait az idegenbeli első meccsen, a visszavágó rengeteg kérdőjelet tartogat amiatt, hogy időközben a CSZKA edzőt cserélt. Szasa Ilicset rögtön a Sepsi OSK elleni vereség után menesztették, helyére pedig Nestor El Maestrót nevezték ki. A 40 éves szerb – aki Nestor Jevtics néven látta meg a napvilágot – 2018 és 2019 között már edzette a bolgár együttest, de pályafutása során a németországi és az osztrák fociba is belekóstolt, míg a Nagyszombat gárdájával bajnoki címet is nyert. Nagyon bíznak benne a bolgárok, úgy gondolják, hogy képes lesz fordítani az eredményen.

Liviu Ciobotariu biztos abban, hogy kinevezésével sok változásra kell számítani a CSZKA keretében és a játékában is, jó hír ugyanakkor a háromszékieknek, hogy a bolgárok középpályása, Amos Youga sérülés miatt nem tud pályára lépni csütörtökön. Ugyancsak a sepsiszentgyörgyiek előnyére válik, hogy hazai környezetben játszanak, a klub bejelentése alapján pedig már minden jegy elkelt erre a kulcsfontosságú meccsre – amelyet a DigiSport 3 élőben közvetít.

A CSZKA elhalasztotta hétvégi bajnoki mérkőzését, a romániai csapatok ellenben pár napja még a SuperLigában léptek pályára. Liviu Ciobotariu szerint ez elképesztően megterhelő, főleg úgy, hogy ők hétfő este idegenben kellett tétmeccset vívjanak. Elismerte ugyanakkor, hogy nem kérték a bajnoki találkozó halasztását a Hivatásos Labdarúgóligától (LPF).

Nem lépett hétvégén pályára az FCSB csütörtöki ellenfele, a CSZKA 1948 Szófia sem. A bukaresti együttes 1-0-s idegenbeli győzelem után 21.30 órakor (DigiSport 1) játssza a bukaresti Arcul de Triumf stadionban a visszavágót.

Nehezebb feladata lesz a Kolozsvári CFR-nek csütörtökön 21 órakor (DigiSport 2), hiszen a fellegvári együttes idegenben próbálja meg kiharcolni a továbbjutást úgy, hogy az Adana Demirspor elleni hazai meccsét csak 1-1 arányú döntetlennel zárta. A fellegváriak szerda délután érkeztem meg a meccs helyszínére, ahol 42 fokos kánikula fogadta őket. „Nagyon nehéz meccs vár ránk. Láttuk az első meccsen is, hogy mire képesek. Nehéz hőségben, magas páratartalomban játszani, de ha okosan választod meg a taktikát és megfelelően futsz, akkor ellensúlyozni lehet az időjárás hatását” – mondta Karlo Muhar, a CFR horvát középpályása a délutáni sajtótájékoztatón.

Szerda délután megérkezett Törökországba a CFR | Fotó: a Kolozsvári CFR Facebook-oldala

Idegenben játszik a bajnoki ágon szerepelő Konstancai Farul is, amelyik 3-2-es hazai győzelem után lesz az örmény Urartu vendége 19 órától (DigiSport 1). A tengerparti gárda sem érezheti még biztonságba magát, hiszen épp a hétvégén botlott meg a SuperLigában az újonc Poli Iași ellen, ráadásul a Konferencia Ligában az örmények már az első meccsen is több veszélyes helyzetet kialakítottak.

A magyarországi csapatok közül ellenben a Ferencváros fél lábbal már a harmadik körben érezheti magát, miután hazai meccsét 4-0-ra megnyerte az ír Shamrock Rovers ellen – a visszavágót 22 órakor rendezik és az M4 Sport követíti. A Zalaegerszeg egygólos hátrányban fogadja a horvát NK Osijek alakulatát (19.45 óra, M4 Sport), ugyanakkor a Debrecen 1-0-ás idegenbeli sikert követően láttja vendégül az örmény Alaskert gárdáját. A Kecskemét 2-1-es hazai győzelem után, 20 órakor (DunaWorld) lép pályára Lettországban a Riga elleni visszavágón.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?