SuperLiga: megszakadt a CFR hibátlan mérlege

Ahogyan múlt héten a Konferencia Ligában, úgy vasárnap este a hazai élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban is 1-1-el zárta mérkőzését a Kolozsvári CFR. Az est slágermeccse volt ez a SuperLiga harmadik fordulójában, hiszen a Craiovai Universitateát fogadta.

A fellegváriakat edző Andrea Mandorlini elégedettnek mutatkozott a döntetlennel, mivel a nemzetközi szereplés során felgyülemlett fáradtság mentálisan rányomta a bélyegét a játékukra. Noha hibátlan mérlegük most megszakadt a hazai bajnokságban, az egy pontnak is örült. „Voltak helyzeteink, de hiányzott az éleslátás a kapu előtt. Megmutatkozott a fáradtság. Három pontot szerettünk volna, de így is elégedettek vagyunk” – fogalmazott az olasz szakember a lefújást követően.

Fotó: a Craiovai Universitatea Facebook-oldala

Az oltyánok kispadján immár az a Laurențiu Reghecampf ült, aki a két forduló után menesztett Eugen Neagoe helyére tért vissza. Második mandátumát kezdte meg a Craiovai Universitatea kispadján, ahol kominatív, agresszív, támadó stílusú játékot szeretne látni tanítványaitól. „Jó meccs volt, de sajnos mi figyelmetlenek voltunk a ziccereinkkor. Szerintem igazságos az eredmény” – értékelte a CFR elleni mérkőzést. Hozzátette, hogy nagyobb bátorságot vár el a futballistáitól, és bár már most is vannak tehetséges labdarúgók a keretébe, még szüksége van további igazolásokra. „A klub vezetősége azt ígérte, hogy megoldja” – jegyezte meg.

A CFR döntetlenje miatt három forduló után a Galaci Oțelul vendégeként 2-0-ra győztes FCSB állt az összetett élére, és egyedüli alakulat, amelyik továbbra is hibátlan a SuperLigában. A címvédő Konstancai Farul ugyanis nagyobb botlott vasárnap, 3-1-re kapott ki hazai pályán az újonc Poli Iași gárdájától.

A Farul, a CFR, az FCSB már elkezdhette felkészülését a Konferencia Liga-selejtezők második körének visszavágójára, a Sepsi OSK viszont hétfő este még a Dinamo vendégeként kell pályára lépnie, mielőtt a nemzetközi kupatornára összpontosíthat.

SuperLiga, alapszakasz, 3. forduló
  • FCU Craiova1948–Kolozsvári Universitatea 3-4
  • Rapid–Botoșani 2-2
  • Hermannstadt–UTA 2-1
  • Galaci Oțelul–FCSB 0-2
  • Konstancai Farul–Poli Iași 1-3
  • Kolozsvári CFR–Craiovai Universitatea 1-1
  • Petrolul Ploiești–Voluntari (hétfő, 18.30 óra)
  • Dinamo–Sepsi OSK (hétfő, 21.30 óra)
16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?